E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Snel en feestelijk: deze kerstrecepten maak je zonder uren in de keuken te staan

Tijdens de feestdagen duiken we massaal de keuken in. Wil je bakstress voorkomen? Dat kan met deze 5 makkelijke kerstrecepten! Van knapperige kerstboompjes tot een romige trifle of een no-bake dessert: we geven je voor elke gelegenheid wat wils.

kerst-trifle-1920

Kerst is hét moment om de keuken in te duiken voor een uitgebreid gerecht. Maar eerlijk is eerlijk, soms wil je gewoon iets dat snel klaar is én er prachtig uitziet. Daarom verzamelden we onze favoriete eenvoudige kerstrecepten. Zet de oven maar vast aan!

kerstboompjes1. Kerstboompjes van croissantdeeg

Deze kleine boompjes zijn een vrolijk bakproject. Het croissantdeeg rijst tot luchtige laagjes en wordt door de suiker en kaneel lekker zoet en kruidig. De bes bovenop maakt ‘m herkenbaar als kerstboompje. Ze passen goed bij een uitgebreid ontbijt, maar doen het net zo goed bij koffie of als licht dessertje. Ideaal om samen met kleine bakkertjes te maken!

Kerstboompjes van croissantdeeg

Een kerstige trifle in een glaasje.2. Feestelijke trifle

Een trifle nodigt uit om te scheppen. De verschillende lagen geven dit dessert een feestelijk uiterlijk; zachte cake, fruit en een lekkere room. Je kunt de smaak helemaal naar je eigen wens aanpassen. De afwisseling van structuur zorgt voor een aangename bite. En hoewel hij er spectaculair uitziet, kan elke thuisbakker ‘m maken! Versier met kerstsprinkels, chocolade figuurtjes of een leuke topper om hem helemaal kerstproof te maken.

Feestelijke trifle maken

Chocolade mousse3. Makkelijke chocolademousse

Een mousse van chocolade is op zichzelf al heel uitnodigend. Met weinig ingrediënten en weinig tijd heb je zo een heerlijk dessertje op tafel staan. Serveer de mousse in glaasjes en serveer met wat rasp van pure chocolade of een paar bessen. Ook leuk tijdens de feestdagen: glitterspray of eetbare gouden parels.

Chocolademousse

vegan kerstkoekjes4. Vegan kerstkoekjes

Het deeg van deze koekjes is heel makkelijk te vormen. Na het bakken ontstaat een lichte, knapperige structuur. Door te variëren met decoratie kun je deze kerstkoekjes helemaal eigen maken. Je kunt ze prima van tevoren maken. In een trommel blijven ze zo’n 2 weken goed. Verpakt in een zakje kun je ze ook heel goed cadeau geven!

Vegan kerstkoekjes

Eton Mess met blauwe bessen5. Eton Mess met blauwe bessen

Eton Mess is stiekem ons favoriete nagerecht. De merengue zorgt voor een zachte, zoete crunch, de room brengt alles samen en de bessen geven een frisse tegenhanger. Door de onderdelen door elkaar te scheppen ontstaat de ‘messy’ opmaak die goed past bij dit dessertje. Het staat binnen korte tijd op tafel en is een fijne afsluiter na een uitgebreid diner.

Eton Mess

Klassieke tiramisu in een glaasje. Met mascarpone, lange vingers, amandellikeur en cacaopoeder.Ga je liever voor een klassieker?

Maak klassieke tiramisu in een glaasje!

Klassieke tiramisu in een glaasje

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.