E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Zo maak je zelf jam met chiazaad en bosbessen

Deze gezonde jam met chiazaad maak je in een handomdraai. Lekker op een plakje bananenbrood, door de yoghurt of bij zelfgemaakte scones.

chiazaad-jam-1920x1080

Zelf jam maken is hartstikke makkelijk. En wil je eens een gezondere variant proberen dan jam met geleisuiker, dan is dit recept de moeite van het proberen waard! In dit recept gebruiken we bosvruchten, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor ander (diepvries)fruit zoals aardbeien of pruimen.

Chiazaad is perfect om jam mee te maken. Als de zaadjes nat worden krijgen ze vanzelf al die gelei-achtige structuur. De kleine zaadjes bevatten antioxidanten, vezels, eiwitten en ze zijn rijk aan omega-3.

Recept voor jam met chiazaad en bosvruchten

Dit heb je nodig

  • Steelpan
  • Doosje diepvries bosvruchten (250 gram)
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • 2 eetlepels chiazaad
  • 2/3 eetlepels water

Zo maak je het

  • Verwarm het fruit in de steelpan.
  • Prak het zachte fruit vervolgens, of maak het fijn met een stampertje.
  • Voeg het chiazaad en wat water toe.
  • Roer goed door.
  • Laat zo’n 10 minuten indikken.
  • Is je jam niet dik genoeg, voeg dan nog wat chiazaad en wat water toe.
  • Doe in een potje en laat afkoelen.
  • Bewaar in de koelkast.

Ook lekker: chia pudding. Heerlijk om mee te onbijten! Maak je eigen variatie met toppings die jij lekker vindt.

Chia pudding maken

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.