Terug

Scones met lemon curd

Of het nou voor een high tea, ontbijt of lunch is: scones zijn altijd een goed idee.

Cake
Goed te doen
(65) reviews

Ingrediënten

Scones

  • 2.5 theelepel bakpoeder
  • 40 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snufje zout
  • 250 gram bloem
  • 50 gram boter
  • 100 milliliter karnemelk
  • 1 ei

Lemon curd

  • 2 eieren
  • 2 citroenen
  • 150 gram suiker
  • 125 gram boter

Bereidingswijze

Bakbenodigheden

  • Bloem bij het uitrollen van het deeg
  • (Opgeklopte) slagroom

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.

Scones

  • Voeg de bakpoeder, suiker, vanillesuiker en zout toe aan de bloem.
  • Voeg de boter toe en wrijf met de vingertoppen tot kruimelig deeg.
  • Voeg de karnemelk toe en kneed heel kort tot deeg.
  • Bestrooi wat bloem over de werkbank en rol het deeg uit tot 2 centimeter dikte, maar druk niet te hard.
  • Steek met een uitsteker of rond glas rondjes uit het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Kluts het ei en bestrijk de rondjes met wat eigeel.
  • Bak de scones in circa 12 minuten goudbruin en gaar.
  • Laat de scones iets afkoelen.

Lemon curd

  • Rasp en pers de citroenen boven een pan.
  • Voeg de suiker en eieren toe en kluts met een garde tot een lobbige massa.
  • Voeg de boter toe en laat al roerende iets indikken.
  • Zet het vuur laag en laat al roerende de curd binden.
  • Haal van het vuur, schenk in een kom en laat afkoelen.
  • Serveer de scones met de curd en eventueel met wat opgeklopte slagroom.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.