E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Scones met lemon curd

Of het nou voor een high tea, ontbijt of lunch is: scones zijn altijd een goed idee.

Cake
(106) reviews

Ingrediënten

Scones

  • 2.5 theelepel bakpoeder
  • 40 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snufje zout
  • 250 gram bloem
  • 50 gram boter
  • 100 milliliter karnemelk
  • 1 ei

Lemon curd

  • 2 eieren
  • 2 citroenen
  • 150 gram suiker
  • 125 gram boter

Bereidingswijze

Bakbenodigheden

  • Bloem bij het uitrollen van het deeg
  • (Opgeklopte) slagroom

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.

Scones

  • Voeg de bakpoeder, suiker, vanillesuiker en zout toe aan de bloem.
  • Voeg de boter toe en wrijf met de vingertoppen tot kruimelig deeg.
  • Voeg de karnemelk toe en kneed heel kort tot deeg.
  • Bestrooi wat bloem over de werkbank en rol het deeg uit tot 2 centimeter dikte, maar druk niet te hard.
  • Steek met een uitsteker of rond glas rondjes uit het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Kluts het ei en bestrijk de rondjes met wat eigeel.
  • Bak de scones in circa 12 minuten goudbruin en gaar.
  • Laat de scones iets afkoelen.

Lemon curd

  • Rasp en pers de citroenen boven een pan.
  • Voeg de suiker en eieren toe en kluts met een garde tot een lobbige massa.
  • Voeg de boter toe en laat al roerende iets indikken.
  • Zet het vuur laag en laat al roerende de curd binden.
  • Haal van het vuur, schenk in een kom en laat afkoelen.
  • Serveer de scones met de curd en eventueel met wat opgeklopte slagroom.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.