E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Aardbeientaartje

Evert

Recept van
Evert

Taart
(0) reviews

Ingrediënten

Cake

  • 150 gram eiwit
  • 35 gram suiker
  • 75 gram amandelpoeder
  • 75 gram suiker
  • 30 gram bloem

Afwerking

  • 300 milliliter slagroom
  • 500 milliliter aardbeien
  • poedersuiker

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 170°C.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Leg een springvorm of taartring klaar.

Cake

  • Klop eiwit op met een deel van de suiker.
  • Zeef amandelmeel, overige suiker en bloem boven een kom.
  • Spatel dit voorzichtig door het eiwit.
  • Giet het beslag op de bakplaat en spreid uit tot een mooie egale plak.
  • Bak ongeveer 30 minuten in de hete oven.
  • Laat het biscuit afkoelen op een rooster.

 

Afwerking

  • Klop de slagroom stijf en doe in een spuitzak.
  • Bekleed de taartring met acetaatfolie.
  • Snijd twee stukken cake uit de plak ter grootte van de taartvorm.
  • Plaats een cakeplak op de bodem van de vorm.
  • Halveer de aarbeien en plaats deze lang de rand van de taartvorm tegen het folie aan.
  • Spuit de vorm vol met slagroom.
  • Dek af met de tweede cakeplak.
  • Laat opstijven in de koelkast.
  • Verwijder de taartvorm en het folie.
  • Bestuif met bloem en maak af met overig slagroom en aardbeien.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.