E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Aardbeientaartje

Evert

Recept van
Evert

Taart
Makkelijk
(0) reviews

Ingrediënten

Cake

  • 150 gram eiwit
  • 35 gram suiker
  • 75 gram amandelpoeder
  • 75 gram suiker
  • 30 gram bloem

Afwerking

  • 300 milliliter slagroom
  • 500 milliliter aardbeien
  • poedersuiker

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 170°C.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Leg een springvorm of taartring klaar.

Cake

  • Klop eiwit op met een deel van de suiker.
  • Zeef amandelmeel, overige suiker en bloem boven een kom.
  • Spatel dit voorzichtig door het eiwit.
  • Giet het beslag op de bakplaat en spreid uit tot een mooie egale plak.
  • Bak ongeveer 30 minuten in de hete oven.
  • Laat het biscuit afkoelen op een rooster.

 

Afwerking

  • Klop de slagroom stijf en doe in een spuitzak.
  • Bekleed de taartring met acetaatfolie.
  • Snijd twee stukken cake uit de plak ter grootte van de taartvorm.
  • Plaats een cakeplak op de bodem van de vorm.
  • Halveer de aarbeien en plaats deze lang de rand van de taartvorm tegen het folie aan.
  • Spuit de vorm vol met slagroom.
  • Dek af met de tweede cakeplak.
  • Laat opstijven in de koelkast.
  • Verwijder de taartvorm en het folie.
  • Bestuif met bloem en maak af met overig slagroom en aardbeien.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.