Terug

Fraisier

Een goddelijk licht aardbeientaartje. De luchtigheid zit hem in de Italiaanse meringue die door de botercrèmevulling gaat.

Expert
(48) reviews

Ingrediënten

Cake

  • 300 gram eiwit
  • 70 gram suiker
  • 60 gram bloem
  • 300 gram broyage

Botercrème

  • 0.5 vanillestokje
  • 200 gram melk
  • 20 gram kristalsuiker
  • 20 gram custardpoeder
  • 250 gram boter
  • 70 gram basterdsuiker

Italiaanse meringue

  • 40 gram water
  • 150 gram suiker
  • 75 gram eiwit

Samenstellen

  • 500 gram aardbeien
  • poedersuiker

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Leg een bakring met een diameter van ongeveer 22 centimeter klaar.

Cake

  • Klop eiwitten wit en schuimig. Voeg suiker toe en klop verder op tot stijve pieken vormen.
  • Spatel de broyage (maak het eventueel zelf van 150 gram suiker en 150 gram amandelpoeder) en bloem er door.
  • Stort het beslag op de bakplaat, strijk glad en zet de plaat in de oven. Verlaag de oventemperatuur naar 170°C bak in 30 minuten mooi bruin.

Botercrème

  • Snijd het vanillestokje open en schraap het merg er uit.
  • Doe melk, suiker, vanillemerg en custardpoeder in een pannetje en verwarm op laag vuur. Laat koken tot het ingedikt is.
  • Stort de banketbakkersroom in een diepe schaal en laat afkoelen.
  • Klop boter en suiker luchtig en los.
  • Voeg de koude banketbakkersroom toe en klop tot een luchtige crème.

Italiaanse meringue

  • Breng water met 120 gram suiker aan de kook en verhit tot 121°C.
  • Klop ondertussen eiwitten met overige suiker tot wit schuim.
  • Schenk voorzichtig, al kloppend, de suikersiroop bij het eiwitschuim en blijf kloppen tot stevige, witte pieken vormen en het mengsel is afgekoeld.
  • Voeg de afgekoelde meringue toe aan de botercrème en blijf kloppen tot een mooie crème.
  • Doe in een spuitzak en leg koud tot gebruik.

Samenstellen

  • Halveer de aardbeien.
  • Snijd 2 cirkels uit de cake met behulp van de bakring.
  • Bekleed de bakring met acetaatfolie.
  • Leg een cake in de bodem van de bakring.
  • Schik de aardbeien helemaal rondom met de platte kant tegen de rand van de bakring.
  • Spuit de crème rondom de aardbeien en een dunne laag over de bodem van de cake.
  • Zet dan de overige aardbeien rechtop in de crème.
  • Vul verder af met crème.
  • Leg de bovenkant van de cake op de crème en druk goed aan.
  • Laat opstijven in de koelkast.
  • Verwijder de bakring en het acetaatfolie voorzichtig.
  • Bestuif met poedersuiker en garneer met aardbeien.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.