Terug

All the goodness

Een super vrolijke taart, gevuld met chocolade, snoepjes, aardbeienkwark. Gedecoreerd met schuimpjes, lolly’s én popcorn!

Nicole

Recept van
Nicole

Moeilijk
(38) reviews

Ingrediënten

Biscuit

  • 180 gram patentbloem
  • 15 gram maïzena
  • 165 gram suiker
  • 225 gram eiwit
  • 150 gram eidooier

Aardbeienmousse

  • 500 gram volle kwark
  • 250 gram slagroom
  • 500 gram diepvries aardbeien
  • 8 blaadjes gelatine

Chocolademousse

  • 110 gram suiker
  • 440 gram slagroom
  • 110 gram eidooier
  • 220 gram pure chocolade

Schuimpjes

  • 100 gram suiker
  • 100 gram poedersuiker
  • 100 gram eiwit
  • enkele druppels rode kleurstof

Meringuebotercrème

  • 240 gram suiker
  • 360 gram boter
  • 120 gram eiwit
  • 100 gram witte chocolade callets
  • 100 gram aardbeien (gevriesdroogd)

Afwerken/decoreren

  • 300 gram kristalsuiker
  • 125 milliliter slagroom
  • 90 gram boter
  • 90 gram maïskorrels
  • 1.5 theelepel zout

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Keukenmachine
  • Bakjes
  • Spatels
  • 3 bakblikken van 20 cm
  • Suikerthermometer
  • Groot paletmes
  • Klein paletmes
  • Grote pan
  • 2 steelpannen
  • Spuitzak
  • Spuitmondje

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.

Biscuit

  • Klop in een vetvrije mengkom de eiwitten luchtig, voeg suiker toe en klop tot stijve pieken.
  • Roer de eierdooiers los en spatel door het opgeklopte eiwit. Volg met de droge ingrediënten en spatel door.
  • Bekleed 2 bakplaten met bakpapier en verdeel het biscuitbeslag over de bakplaten.
  • Bak het beslag in circa 8 minuten goudbruin en gaar.

Aardbeienmousse

  • Pureer de aardbeien.
  • Verhit in een steelpan een klein beetje aardbeienpuree tot 30 graden en los de gelatine hierin op.
  • Klop ondertussen de slagroom lobbig (yoghurtdikte) en spatel de overige ingrediënten erdoor.
  • Bewaar in de koelkast tot gebruik.

Chocolademousse

  • Maak een pâté à bombe: doe suiker en 25 gram water in een steelpan.
  • Laat de suiker oplossen en breng het geheel aan de kook.
  • Klop ondertussen eierdooiers met een (hand)mixer tot een zachte, romige massa.
  • Giet, wanneer de suikersiroop 120 graden is, deze al kloppend langzaam bij het ei.
  • Blijf circa 5 minuten kloppen tot een mooi een bleek mengsel.
  • Laat afkoelen en roer af en toe door.
  • Klop vervolgens slagroom lobbig en smelt de chocolade au bain-marie.
  • Meng een klein beetje slagroom door de chocolade, roer dit mengsel door de pâté à bombe en schep vervolgens bij de overige gesmolten chocolade.
  • Bewaar de chocolademousse tot gebruik in de koelkast.

Schuimpjes

  • Verlaag de oventemperatuur naar 100 graden.
  • Trek 3 strepen met de kleurstof aan de binnenkant van de spuitzak.
  • Verwerk de ingrediënten tot een Zwitsers schuim en schep in een spuitzak.
  • Bekleed de bakplaat met bakpapier en spuit kleine toefjes op de bakplaat.
  • Bak de schuimpjes in circa 35 minuten gaar.

Meringuebotercrème

  • Klop boter zalvig en maak van eiwitten en suiker een Italiaanse meringue.
  • Smelt ondertussen de chocolade au bain-marie en maal de gevriesdroogde aardbeien tot poeder.
  • Spatel de boter door de meringue. Verdeel de meringuebotercrème in 2 gelijke delen en meng de ene helft met de (afgekoelde) gesmolten chocolade en de andere helft met het aardbeienpoeder.

Afwerken/decoreren

  • Steek 4 rondjes van 20 en 4 rondjes van 15 uit het biscuit.
  • Bouw een aardbeientaart op met 4 lagen biscuit (grote), 2 lagen aardbeienmousse, 1 laag chocolademousse en laat opstijven in de koelkast.
  • Bouw het kleine taartje op met 4 lagen biscuits (kleine) 2 lagen chocolademousse, 1 laag aardbeienmousse en laat opstijven in de koelkast.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en laat de maïs poppen. Maak een karamelsaus van de overige ingrediënten en haal de popcorn door de karamelsaus.
  • Smeer de grote taart af met de roze botercrème en het kleinere taartje met de witte variant.
  • Versier de taart met de snoepjes.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.