E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Zonnebloemen fiesta

Herken jij het schilderij van Van Gogh in deze taart? Volgens de jury is de combinatie van amandelcake met bramen in ieder geval heel erg mooi.

Amel

Recept van
Amel

Taart
Moeilijk
(5) reviews

Ingrediënten

Ingrediënten

  • 7 eieren
  • 350 gram bloem
  • 500 gram amandelmeel
  • 350 gram suiker
  • 250 milliliter zonnebloemolie
  • 15 gram bakpoeder
  • Amandelessence
  • 250 gram bramen

Botercrème

  • 250 milliliter eiwit
  • 567 gram ongezouten boter
  • 510 gram suiker

Garnering

  • Gele, witte en bruine fondant
  • Gele, oranje en bruine dust
  • Dik groen bloemendraad
  • Dun geel bloemendraad
  • Plantaardige boter
  • Eetbare zwarte stift
  • Halve piepschuimbollen

Bereidingswijze

Amandelcake met bramen

Een vaas met bloemen die je ook nog eens (gedeeltelijk) op kunt eten. Een uniek taartje met een heerlijke smaak van amandel en rood fruit.

Bakbenodigdheden

  • Staande mixer met toebehoren
  • Ronde bakvorm met een diameter van 22 centimeter

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

Cake

  • Klop de eieren samen met de suiker.
  • Voeg de olie toe klop goed door.
  • Meng het bakpoeder met de bloem in een aparte kom.
  • Voeg de bloem met het bakpoeder het amandelmeel en de amandelessence toe en meng goed.
  • Doe het beslag in de bakvorm en bak het 25 à 30 minuten in de oven.
  • Laat het op een rooster afkoelen.

Botercrème

  • Voeg de suiker aan de eiwitten toe en zet het au bain-marie op gemiddeld vuur.
  • Controleer met een vinger of de suiker gesmolten is.
  • Klop de suiker samen met de eiwitten voor 15 minuten.
  • Voeg de boter toe en blijf 5 tot 10 minuten kloppen.
  • Voeg het vanille-extract toe.

Opbouw

  • Snijd de cake in 5 lagen.
  • Stapel de cake en smeer de botercrème tussen de lagen.
  • Snijd de cake in de vorm van een vaas.
  • Besmeer de buitenkant van de taart met botercrème.
  • Rol witte fondant op en bekleed de taart.
  • Meng de gele dust met de plantaardige boter en kleur de helft van de vaas geel.
  • Trek een zwarte lijn tussen de kleuren met eetbare stift.
  • Bekleed de halve bollen van piepschuim met bruin fondant.
  • Knijp met een pincet in de fondant om de textuur van het hart van een zonnebloem na te bootsen.
  • Breng een beetje bruine dust aan op het hart van de zonnebloemen.
  • Gebruik geel fondant voor de bloemblaadjes en versier met oranje dust.
  • Steek stukjes geel bloemdraad in de piepschuimen bol en schuif hier de blaadjes overheen.
  • Plaats de zonnebloemen op de taart met het groene bloemdraad.

Reageren

U kunt hieronder reageren op dit recept

Om te kunnen reageren moet u zich eerst registreren.

Inloggen Registreren