Terug

Amandelcake met chocolade en pistache

'Starry starry night'. Een variant op het bekende schilderij van Vincent van Gogh, de Sterrennacht. Een amandelcake met rozemarijn, pistache, chocolade en een vulling van mascarpone met de slagroom.

Jan

Recept van
Jan

Taart
Goed te doen
(10) reviews

Ingrediënten

Amandelcake

  • 250 gram bloem
  • 150 gram amandelmeel
  • 300 suiker
  • 6 eieren
  • Flinke snuf zout
  • 250 gram boter
  • 2 theelepels bakpoeder
  • Rasp van 2 citroenen
  • 500 gram pure chocolade
  • Rozemarijn

Mascapone-mengsel

  • 250 gram mascarpone
  • 100 gram ongezoete slagroom
  • 40 gram poedersuiker

Citroenconfituur

  • 2 citroenen
  • Geleisuiker gelijk aan het gewicht van de geschilde citroenen

Garnering

  • Pistachenoten
  • Kleurstof naar keuze

Bereidingswijze

Amandelcake met chocolade en pistache

Een amandelcake met rozemarijn, pistache, chocolade en een vulling van mascarpone met de slagroom. De combinatie van amandelen met citrus maakt het tot een lekkere frisse taart.

Bakbenodigdheden

  • Staande mixer met toebehoren
  • 2 ronde bakvormen met een diameter van 24 centimeter
  • Deegkrabber
  • Spuitzakken
  • Spuitmondjes rond 10 millimeter
  • Glaceermes
  • Bakpapier

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 170 graden boven- en onderwarmte met hetelucht.

Amandelcake

  • Klop de boter samen met het zout met behulp van de staande mixer en de vlindergarde in 15 minuten helemaal wit en luchtig.
  • Voeg de suiker toe en klop weer helemaal wit en luchtig.
  • Meng het amandelmeel samen met de bloem en het bakpoeder in een andere kom. 
  • Schraap nu het boter-suikermengsel los van de kom.
  • Hak de chocolade fijn.
  • Voeg het bloem-amandelmengsel, de chocolade en de rozemarijn toe en klop zo kort mogelijk op een lage stand door het boter-suikermengsel.
  • Zet de mixer op stand 2 en voeg één voor één de eieren toe.
  • Verdeel het beslag over de twee ronde bakvormen.
  • Zet de cakes in het midden van de oven en bak in ongeveer 50-60 minuten gaar.

Mascapone-mengsel

  • Roer de mascarpone goed los.
  • Doe de mascarpone in de kom van de staande mixer. 
  • Voeg de slagroom en de suiker toe en klop tot een mooi stijf geheel

Citroenconfituur

  • Schil de citroenen en weeg ze geschild af. 
  • Voeg in gewicht dezelfde hoeveelheid geleisuiker toe.
  • Doe de suiker en citroenen in een steelpan en breng al roerend aan de kook zodat de citroenen oplossen. 
  • Zeef na 15 minuten en zet de citroenconfituur in de koeling.

Opbouw

  • Snijd de afgekoelde cakes precies doormidden.
  • Smeer op de onderste plak een laag citroenconfituur.
  • Verdeel het mascarpone-mengsel in drieën.
  • Smeer het mascarpone-mengsel over de citroenconfituur en leg de volgende plak cake erop. 
  • Smeer de cake opnieuw in met citroenconfituur en het mascarpone-mengsel.
  • Herhaal deze stap voor de volgende laag zodat er 3 lagen bedekt zijn met citroenconfituur en mascarpone.
  • Zet de taart koud weg tot de garnering.
  • Kleur het mascarpone-mengsel en beschilder de taart naar wens.
  • Hak de pistachenoten fijn en versier de onderkant van de taart.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.