E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Anijskrollen

Matthieu

Recept van
Matthieu

Brood
(46) reviews

Ingrediënten

Anijskrollen

  • 300 gram patentbloem
  • 200 gram volkorenmeel
  • 50 gram suiker
  • snuf kaneel (gemalen)
  • 1 theelepel gekneusde anijszaadjes
  • 1 theelepel hele anijszaadjes
  • 21 gram verse gist
  • 300 milliliter lauwwarme melk
  • 50 gram zachte roomboter
  • 1 ei

Bereidingswijze

Anijskrollen

  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Meng op een werkvlak bloem, meel, suiker, kaneel, anijszaadjes en een snufje zout door elkaar.
  • Maak dan een kuiltje in het midden en verkruimel daar de gist in.
  • Schenk de lauwwarme melk er bij, voeg boter en ei toe en kneed het geheel tot een soepel brooddeeg.
  • Kneed het deeg nog 10 minuutjes door en zet het vervolgens afgedekt met plastic folie weg en laat een uur rijzen.
  • Kneed het vervolgens nog eens door en vorm kleine deegballetjes van gelijke grootte. Bol op en leg op de beklede bakplaat.
  • Laat de deegballetjes nog een uurtje rusten.
  • Verwarm de oven ondertussen voor op 225°C.
  • Bak de anijskrollen in 15 minuten af.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.