E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Anijskrollen

Matthieu

Recept van
Matthieu

Brood
Makkelijk
(46) reviews

Ingrediënten

Anijskrollen

  • 300 gram patentbloem
  • 200 gram volkorenmeel
  • 50 gram suiker
  • snuf kaneel (gemalen)
  • 1 theelepel gekneusde anijszaadjes
  • 1 theelepel hele anijszaadjes
  • 21 gram verse gist
  • 300 milliliter lauwwarme melk
  • 50 gram zachte roomboter
  • 1 ei

Bereidingswijze

Anijskrollen

  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Meng op een werkvlak bloem, meel, suiker, kaneel, anijszaadjes en een snufje zout door elkaar.
  • Maak dan een kuiltje in het midden en verkruimel daar de gist in.
  • Schenk de lauwwarme melk er bij, voeg boter en ei toe en kneed het geheel tot een soepel brooddeeg.
  • Kneed het deeg nog 10 minuutjes door en zet het vervolgens afgedekt met plastic folie weg en laat een uur rijzen.
  • Kneed het vervolgens nog eens door en vorm kleine deegballetjes van gelijke grootte. Bol op en leg op de beklede bakplaat.
  • Laat de deegballetjes nog een uurtje rusten.
  • Verwarm de oven ondertussen voor op 225°C.
  • Bak de anijskrollen in 15 minuten af.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.