E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Antarctica Cruise

Een verrukkelijke taart van maar liefst 3 lagen. Gevuld met een mousse van pure chocolade én één van zwarte bessen. Gedecoreerd met witte chocolade, merengue en ijsschotsen van isomalt.

Cas

Recept van
Cas

Taart
Goed te doen
(3) reviews

Ingrediënten

Harde wenerdeeg

  • 450 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 300 gram boter (in blokjes)
  • 1.5 ei
  • 3 eetlepels frambozenjam
  • snufje zout

Biscuit

  • 180 gram patentbloem
  • 45 gram maïzena
  • 195 gram kristalsuiker
  • 8 eieren
  • 1 vanillestokje

Duits schuim

  • 600 gram fijne kristalsuiker
  • 200 gram eiwit

Chocoladecrème

  • 90 gram pure chocolade
  • 1 liter slagroom (gezoet)
  • 10 gram gelatinepoeder

Zwarte bessencrème

  • 1 liter slagroom (gezoet)
  • 500 milliliter zwarte bessenpuree
  • 20 gram gelatinepoeder

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Keukenmachine
  • Handmixer
  • Mengkom
  • Steelpan
  • Suikerthermometer
  • Oventhermometer
  • Kwasten
  • Taartkarton
  • Deegkrabber
  • 2 spuitzakken
  • 2 spuitmondjes
  • Paletmes
  • 2 bakplaten
  • Bakpapier
  • Vershoudfolie
  • Taartring 20 centimeter
  • Taartring 18 centimeter
  • Taartring 16 centimeter
  • Taartkarton 20 centimeter
  • Taartkarton 18 centimeter
  • Taartkarton 16 centimeter
  • 6 stevige rietjes

Voorbereiding

  • Verwarm de (hete lucht) oven voor op 180 graden.

Harde wenerdeeg

  • Meng in een mengkom bloem, bakpoeder, suiker en zout.
  • Voeg boter en ei toe en kneed tot een soepel deeg.
  • Verpak het deeg in vershoudfolie en laat 30 minuten in de koelkast rusten.
  • Ga door met de biscuitbodem.
  • Haal het deeg uit de koelkast en draai de oventemperatuur naar 200 graden.
  • Bestuif het aanrecht met een beetje bloem.
  • Rol het wenerdeeg dun uit en steek met de 3 verschillende taartringen, 3 cirkels uit.
  • Bekleed 2 bakplaten met bakpapier en verdeel er de deegcirkels over.
  • Plaats de bakplaten in de voorverwarmde oven en bak het deeg in 15 minuten gaar.
  • Laat de plakken wenerdeeg afkoelen en bestrijk ze royaal met frambozenjam.

Biscuit

  • Splits de eieren en voeg eiwitten aan een vetvrije mengkom toe, bewaar eigeel in een andere mengkom.
  • Klop in de keukenmachine eiwitten met 130 gram suiker tot stijve pieken.
  • Klop met een handmixer eigeel en 65 gram suiker romig.
  • Spatel een beetje eiwit bij eigeel en maak familie. Schep het eigeelmengsel vervolgens bij de opgeklopte eiwitten en spatel door.
  • Voeg de droge ingrediënten toe en spatel nogmaals goed door.
  • Bekleed de taartringen met bakpapier en verdeel het biscuitbeslag over de taartringen.
  • Plaats de biscuits in de voorverwarmde oven en bak in 25 minuten goudbruin en gaar.
  • Ga verder met het wenerdeeg.

Duits schuim

  • Draai de oventemperatuur naar 125 graden.
  • Verwarm in een glazen kom eiwitten en suiker tot 45 graden en laat de suiker oplossen.
  • Klop vervolgens het eiwitmengsel in de keukenmachine koel en tot een stevig schuim.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier, verdeel het schuim erover en strijk glad.
  • Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak in 60 minuten droog een gaar.

Chocoladecrème

  • Breek de chocolade in stukken.
  • Verhit een mengkom met de chocolade au bain-marie tot 45 graden en laat de chocolade smelten.
  • Meng een derde deel van de gesmolten chocolade met de gelatinepoeder en voeg aan de rest van de gesmolten chocolade toe.
  • Klop slagroom stijf en meng een derde van de slagroom met het chocolademengsel.
  • Voeg het mengsel vervolgens weer terug bij de overige slagroom.
  • Schep het de chocoladecrème in een spuitzak en bewaar tot gebruik in de koelkast.

Zwarte bessencrème

  • Klop slagroom stijf.
  • Verhit een pan met zwarte bessenpuree en gelatinepoeder tot 30 graden en meng goed.
  • Voeg een derde deel slagroom aan de bessenpuree toe, meng goed en schep dit mengsel bij de overige slagroom. Spatel nogmaals goed door.
  • Schep het de zwarte bessencrème in een spuitzak en bewaar tot gebruik in de koelkast.

Decoreren/ afwerken

  • Snijd de biscuits doormidden.
  • Leg 1 laag biscuit op de juiste maat taartkarton.
  • Volg met de juiste maat wenerdeeg, spuit er een laag zwarte bessencrème op en dek af met de tweede laag biscuit.
  • Stapel de 3 taarten, van groot naar klein, op elkaar.
  • Breek vervolgens de merengue in ongelijke stukken.
  • Strijk tot slot de taarten af met de chocoladecrème en plak daar de merengue tegen.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.