Terug

Apfelkuchen

Deze zoete flammkuchen zou ook heel goed als 'gebakje' kunnen dienen. Snijd hem in punten en serveer in de middag met een warme kop thee.

Aruna

Recept van
Aruna

Makkelijk
(1) reviews

Ingrediënten

Deeg

  • 150 gram tarwebloem
  • 2 gram bakpoeder
  • 3 gram zout
  • 25 milliliter olijfolie

Topping

  • 100 gram crème fraîche
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 theelepel fijne kristalsuiker
  • halve citroen
  • 1 grote appel met rode schil (Elstar)
  • 20 gram amandelschaafsel

Garnering

  • 20 gram poedersuiker
  • 100 milliliter slagroom
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 20 gram fijne kristalsuiker
  • 50 milliliter ahornsiroop

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Pizzasteen
  • Handmixer
  • Garde
  • Spuitzak
  • Spuitmond
  • Deegroller
  • Kommen (3 stuks)
  • Huishoudfolie
  • Bakpapier

Voorbereidingen

  • Steek de barbecue aan en zorg voor flink wat hitte.
  • Verwarm de pizzasteen minimaal 20 minuten voor gebruik.

Deeg

  • Mix alle ingrediënten en 70 milliliter water met de handmixer tot een soepel deeg. Bewaar tot gebruik in de koelkast.
  • Ga ondertussen verder met de topping en de garnering.
  • Plaats vervolgens een vel bakpapier op het aanrecht en rol het deeg hierop in een ronde vorm uit. Vouw de randen iets terug zodat de vulling goed blijft liggen.
  • Bestrijk de bodem met de crème fraîche en verdeel de appelschijfjes erover. Volg met de kaneelsuiker en de amandelschijfjes.
  • Plaats de flammkuchen op de voorverwarmde pizzasteen en bak in 7-8 minuten goudbruin en gaar.

Topping

  • Was de appel en snijd deze om het klokhuis heen in gelijke dunne schijfjes.
  • Pers de sap van de halve citroen boven de appelschijfjes uit en hussel goed.
  • Meng de vanillesuiker met de crème fraîche en de kaneel met de suiker.

Garnering

  • Klop de slagroom samen met de suiker en de kaneel in een vetvrije kom met de handmixer stijf.
  • Verdeel de slagroom over de glaasjes en giet de ahornsiroop erover.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.