Bladerdeeg
- Mix bloem en zout in een middelgrote kom.
- Rasp de koude boter er door heen.
- Meng zodat alle korrels boter met bloem bedekt zijn.
- Roer het koude water er door.
- Vorm een bal, bedek met plastic en zet in de koelkast.
Spijs
- Mix de suikers, amandelmeel, sinaasappelrasp en ei in een keukenmachine en blijf mixen tot een stevige spijs.
- Vorm een platte bal, bedek met plastic en zet in de koelkast.
Bladerdeeg rollen
- Bestrooi de werkbank en deegroller met bloem.
- Haal het deeg uit de koelkast.
- Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 25 centimeter.
- Vouw het in drieën en draai een kwartslag.
- Herhaal deze procedure vier maal.
- Sla het deeg plat, verpak in plastic en leg in de koelkast.
Appels en de karamel
- Halveer de appels, schil en verwijder het klokhuis.
- Leg de appels in een grote kom, bedek met 80 gram suiker en citroensap.
- Laat ongeveer 15 minuten staan.
- Smelt de boter in de pan, voeg de overige suiker toe.
- Laat het kleuren tot een lichte karamel.
- Voeg de appels en de Grand Marnier toe.
- Laat de appels 20 minuten bakken, besprenkel met karamel.
Samenstellen en garnering
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Haal het deeg uit de koelkast en rol uit tot een lap.
- Snijd een ronde lap van 32 centimeter uit het deeg (of zo groot als de springvorm die u gebruikt), maak er 4 inkepingen in.
- Haal de spijs uit de koelkast.
- Leg de appels met de bolle kant naar onder in de springvorm, vul de holtes met de spijs.
- Leg het deeg over de appels en stop de zijkanten in.
- Bak de taart 35-40 minuten.
- Rooster ondertussen de amandelen.
- Haal de Tarte Tatin uit de oven, laat hem zo lang mogelijk afkoelen, keer om en versier de taart met het amandelschaafsel.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.