Terug

Appel en Spijs Tarte Tatin

Anouk

Recept van
Anouk

Moeilijk
(2) reviews

Ingrediënten

Bladerdeeg

  • 190 gram bloem
  • 210 gram ijskoude ongezouten boter
  • 90 milliliter ijskoud water
  • 0.3 theelepel zout
  • ijsklontjes

Spijs

  • 45 gram fijne kristalsuiker
  • 70 gram poedersuiker
  • 110 gram amandelmeel
  • sinaasappelrasp van een halve sinaasappel
  • 0.5 eiwit

Appels en de karamel

  • 100 gram gezouten boter
  • 300 gram kristalsuiker
  • 0.5 citroen (sap)
  • 10 appels (bij voorkeur Granny Smith)
  • 1 eetlepel Grand Marnier

Samenstellen en garnering

  • 25 gram amandelschaafsel

Bereidingswijze

Bladerdeeg

  • Mix bloem en zout in een middelgrote kom.
  • Rasp de koude boter er door heen.
  • Meng zodat alle korrels boter met bloem bedekt zijn.
  • Roer het koude water er door.
  • Vorm een bal, bedek met plastic en zet in de koelkast.

Spijs

  • Mix de suikers, amandelmeel, sinaasappelrasp en ei in een keukenmachine en blijf mixen tot een stevige spijs.
  • Vorm een platte bal, bedek met plastic en zet in de koelkast.

Bladerdeeg rollen

  • Bestrooi de werkbank en deegroller met bloem.
  • Haal het deeg uit de koelkast.
  • Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 25 centimeter.
  • Vouw het in drieën en draai een kwartslag.
  • Herhaal deze procedure vier maal.
  • Sla het deeg plat, verpak in plastic en leg in de koelkast.

Appels en de karamel

  • Halveer de appels, schil en verwijder het klokhuis.
  • Leg de appels in een grote kom, bedek met 80 gram suiker en citroensap.
  • Laat ongeveer 15 minuten staan.
  • Smelt de boter in de pan, voeg de overige suiker toe.
  • Laat het kleuren tot een lichte karamel.
  • Voeg de appels en de Grand Marnier toe.
  • Laat de appels 20 minuten bakken, besprenkel met karamel.

Samenstellen en garnering

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Haal het deeg uit de koelkast en rol uit tot een lap.
  • Snijd een ronde lap van 32 centimeter uit het deeg (of zo groot als de springvorm die u gebruikt), maak er 4 inkepingen in.
  • Haal de spijs uit de koelkast.
  • Leg de appels met de bolle kant naar onder in de springvorm, vul de holtes met de spijs.
  • Leg het deeg over de appels en stop de zijkanten in.
  • Bak de taart 35-40 minuten.
  • Rooster ondertussen de amandelen.
  • Haal de Tarte Tatin uit de oven, laat hem zo lang mogelijk afkoelen, keer om en versier de taart met het amandelschaafsel.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.