Terug

Appelcake

Deze variatie op de klassieke appeltaart is zalig zoet en fris. Robèrt maakt hem lekker smeuïg met amandelspijs.

Makkelijk
(42) reviews

Ingrediënten

Bereidingswijze:

  • 150 gram bloem, gezeefd
  • 150 gram ei
  • 150 gram boter
  • 150 gram amandelspijs
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 3 appels (elstar)
  • kaneelsuiker
  • amandelschaafsel
  • abrikozenjam
  • poedersuiker

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 150 graden.

Bakgereedschap:

  • Taartpan van 18-21 centimeter Ø, ingevet
  • Kwastje

Bereidingswijze:

  • Draai de boter en amandelspijs héél luchtig in de keukenmachine; het is goed als de massa bijna witgekleurd is.
  • Voeg daarna één voor één de eieren toe en tot slot de bloem en het gezeefde bakpoeder.
  • Laat het beslag nog even goed doorkloppen en giet het in de taartpan.
  • Leg de appelparten dakpansgewijs op het cakebeslag; laat het midden open.
  • Bestrooi de appels met kaneelsuiker (naar smaak) en strooi in het midden van de cake wat amandelschaafsel.
  • Bak de cake in ongeveer 50 minuten in de oven.
  • Bestrijk de bovenkant van de cake na het bakken met wat lichtjes verwarmde abrikozenjam.
  • Bestrooi het midden met poedersuiker.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.