Terug

Appeltaart met marsepeinbodem

Ruth

Recept van
Ruth

Makkelijk
(40) reviews

Ingrediënten

Deeg

  • 200 gram koude ongezouten boter
  • 200 gram fijne tafelsuiker
  • 340 gram zelfrijzend bakmeel
  • snuf zout
  • 1.5 ei
  • 1 zakje vanillesuiker

Vulling

  • 2000 gram appels (bij voorkeur Goudrenet)
  • 1 citroen (sap)
  • 50 gram suiker
  • 2 theelepels kaneel (gemalen)
  • 3 eetlepels custardpoeder

Kruimelbovenkant

  • 100 gram ongezouten boter
  • 150 gram suiker
  • 200 gram patentbloem

Samenstellen

  • 75 gram marsepein

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Vet een springvorm met een diameter van 25 centimeter in en bestuif met bloem of bedek de bodem met bakpapier.
  • Verwarm de oven voor op 160°C.

Deeg

  • Doe alle ingrediënten in de kom en kneed tot een samenhangend deeg.
  • Vorm een bal van het deeg.
  • Laat afgedekt met folie in de koelkast rusten tot gebruik.

Vulling

  • Schil de appels en snijd in dunne plakjes.
  • Meng de appels met citroensap, suiker, kaneel en custardpoeder.
  • Zet weg tot gebruik.

Kruimelbovenkant

  • Doe alle ingrediënten in de kom.
  • Wrijf samen tot een kruimelig deeg.
  • Zet het in de koelkast tot gebruik.

Samenstellen

  • Haal het deeg voor de bodem uit de koelkast.
  • Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkbank.
  • Bekleed de bodem en de randen van de springvorm met het deeg.
  • Verkruimel de marsepein over de bodem.
  • Verdeel de appelplakjes over de marsepein.
  • Dek af met het kruimelmengsel.
  • Bak de appeltaart  in 75 minuten gaar.
  • Haal de appeltaart na baktijd uit de oven en laat het 5 minuten afkoelen in de springvorm.
  • Verwijder voorzichtig de springvorm en laat de taart verder afkoelen.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.