Terug

Appeltaart met notendeeg

Annelies

Recept van
Annelies

Moeilijk
(32) reviews

Ingrediënten

Taartdeeg

  • 60 gram geroosterde blanke amandelen
  • 30 gram geroosterde walnoten
  • 30 gram geroosterde blanke hazelnoten
  • 100 gram koude ongezouten boter
  • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 ei
  • 2 gram bakpoeder
  • 200 gram patentbloem
  • 0.5 theelepel vanillesuiker
  • snuf zout

Spijs

  • 150 gram gemalen amandelen
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • rasp van 1 citroen
  • 3 eieren

Vulling en samenstellen

  • 5 Jonagold appels
  • 5 gram kaneel (gemalen)
  • rasp van 1 citroen
  • rasp van 1 sinaasappel
  • 60 gram witte basterdsuiker
  • 100 gram blauwe rozijnen
  • 80 gram suiker
  • 1 eiwit
  • 150 gram amandelschaafsel

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Vet een springvorm in met een diameter van 20 centimeter en bestuif met bloem.
  • Verwarm de oven voorop 150°C (hetelucht).

Taartdeeg

  • Hak de geroosterde noten fijn.
  • Meng boter en suiker samen.
  • Voeg daarna ei, bakpoeder, bloem, vanillesuiker en zout toe en kneed samen met de gehakte noten tot een samenhangend geheel ontstaat.
  • Wikkel deeg in folie en laat zo lang mogelijk rusten in koelkast

Spijs

  • Hak gemalen amandelen met kristalsuiker, citroen rasp en 1 losgeklopt ei tot een stevige spijs.
  • Meng de spijs vervolgens los met eieren.

Vulling en samenstellen

  • Schil en snijd appels in partjes en meng met kaneel, suiker en citroen en sinaasappel rasp.
  • Haal het taartdeeg uit de koeling en bekleed de springvorm hiermee.
  • Spreid het spijs uit over de taartbodem tot 1 centimeter van de rand.
  • Strooi de rozijnen erover en de appels daarboven.
  • Meng amandelschaafsel met suiker en eiwit. Verdeel dit over de appelvulling.
  • Bak de taart 70-80 minuten gaar en krokant.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.