Terug

Au premier… une tarte flambée Méditerranée

De titel verklapt het al: een flammkuchen met Mediterrane invloeden! En dat zit hem vooral in de toevoeging van zalm en verse groene kruiden.

Vincent

Recept van
Vincent

Hartig
Makkelijk
(0) reviews

Ingrediënten

Deeg

  • 250 gram patentbloem
  • 2 eetlepels olijfolie (extra vierge)
  • snufje zout

Topping

  • 150 milliliter crème fraîche
  • 125 milliliter roomkaas naturel
  • 150 gram gerookte zalm
  • scheutje witte wijnazijn
  • 1 witte ui
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 40 gram rucola
  • 2 takjes platte peterselie
  • 0.5 takje bieslook
  • 0.5 takje kervel
  • 0.25 takje tijm
  • 0.25 takje rozemarijn
  • 0.25 takje basilicum
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 4 mini augurken
  • snufje zout
  • snufje vleestomaat

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Pizzasteen
  • Pizzaschep
  • Deegroller
  • Kom

Voorbereidingen

  • Steek de barbecue aan en zorg voor flink wat hitte.
  • Verwarm de pizzasteen minimaal 20 minuten voor gebruik.

Deeg

  • Meng de ingrediënten met 125 milliliter water en kneed tot een droog en elastisch deeg.
  • Verdeel het deeg in 2 gelijke bollen en laat een paar minuten rusten.
  • Ga ondertussen verder met de topping.
  • Bestuif het aanrecht met bloem en rol de deegbollen uit tot 2 plakken met een dikte van 2 millimeter.
  • Bestuif de pizzaschep met bloem en leg de bodems hierop.
  • Bestrijk de bodems met het crème fraîche-mengsel en volg met zalmsnippers, de augurken en de kappertjes.
  • Plaats de flammkuchen op de voorverwarmde pizzasteen en bak ongeveer 20 minuten.

Topping

  • Hak de kruiden fijn en meng met de crème fraîche, roomkaas en een scheutje wijn. Breng op smaak met zout en peper.
  • Pel en snijd de ui in dunne ringen en de augurken in dunne plakjes.
  • Ga verder met het deeg.

Afwerken/decoratie

  • Garneer de flammkuchen met rucola.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.