Terug

Bagels

Grappig broodje, die bagel. De karakteristieke elastische structuur krijg je door het deeg te pocheren. Beetje geduld, ze komen vanzelf bovendrijven.

Expert
(47) reviews

Ingrediënten

Deeg

  • 10 gram verse gist
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 250 gram bloem
  • 5 gram zout
  • 130 milliliter water

Afbakken

  • suiker of zout, afhankelijk of u de bagel hartig of zoet gaat beleggen
  • scheutje koffiemelk
  • sesamzaad

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Leg een pollepel klaar.
  • Bedek een bakplaat met bakpapier.
  • Zet een grote kookpan met 3 liter water op het vuur en breng vast aan de kook.

Deeg

  • Los het gist op in een beetje water en de olie.
  • Meng de bloem met het zout, maak een kuil in het midden en schenk het gistmengsel erin. Kneed even door.
  • Schenk de rest van het water erbij en kneed alles goed door elkaar.
  • Kneed in circa 10 minuten tot een elastisch deeg.
  • Verdeel het deeg in 6 gelijke stukken en bol ze op.
  • Laat ongeveer 10 minuten rijzen onder een licht vochtige doek.
  • Gebruik een pollepel om een gat in het deeg te maken: steek de pollepel in het midden van het deeg en draai deze even rond op de werkbank. Gebruik vervolgens uw vinger om het gat uit te rekken.
  • Laat ongeveer nog 30 minuten rijzen.

Afbakken

  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Los de suiker of het zout op in het kokende water.
  • Leg de bagels in de pan met kokend water en wacht tot deze boven komen drijven.
  • Draai de bagels na ongeveer 1 minuutje om en laat nog 1-2 minuten koken. TIP! U kunt meerdere bagels tegelijk koken, maar het is wel belangrijk dat ze echt boven komen drijven.
  • Haal de bagels met behulp van een draadspaan uit de pan.
  • Bestrijk de bagels met koffiemelk en bestrooi met sesamzaad.
  • Bak de bagels vervolgens in de warme oven in ongeveer 10 minuten krokant.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.