Terug

Banh mi stijl burger

Bijna niemand weet hoe je deze Banh mi burger uitspreekt, maar we kunnen je wel verklappen hoe lekker hij is! Een ware traktatie voor het oog en je smaakpapillen.

Vincent

Recept van
Vincent

Moeilijk
(3) reviews

Ingrediënten

Broodjes

  • 300 gram patentbloem
  • 6 gram fijngemalen zeezout
  • 25 gram verse gist
  • 300 gram roomboter ongezouten
  • 50 gram ei (plus rest om brood mee af te strijken)
  • 5 gram witte basterdsuiker
  • 150 gram volle melk
  • 25 gram furikake
  • 25 gram sesamzaad

Burgers

  • 250 gram rundergehakt
  • 250 gram varkensgehakt
  • 40 gram sjalotjes
  • 20 gram sereh
  • 30 gram vissaus
  • 15 gram zoete sojasaus
  • 5 gram sesamolie
  • 5 gram bruine basterdsuiker
  • zeezout en zwarte peper naar smaak

Zoetzure groente

  • 3 gewassen wortels
  • 2 rettich/daikon (Amazing oriental)
  • 5 gram gemalen zeezout
  • 55 gram fijne kristalsuiker
  • 125 gram appelciderazijn
  • 125 gram water

Afwerken/decoratie

  • 200 gram kewpie mayonaise
  • 50 gram smokey sriracha
  • 300 gram pâté
  • bosje koriander
  • halve komkommer
  • 2 jalapeño pepers

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Koekenpan
  • 2 steelpannen
  • Chopper
  • Satéprikkers
  • Kom
  • Kwast

Voorbereidingen

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

Broodjes

  • Kneed de bloem, zout, gist, 50 gram boter, ei, witte basterdsuiker en volle melk tot een elastisch deeg.
  • Als het deeg losraakt van de kom, en je er een vliesje van kunt trekken, is het goed.
  • Verdeel het deeg in 6 gelijke stukken en bol elk deel op.
  • Laat 20 minuten rijzen op de werkbank onder een theedoek.
  • Druk de bollen plat en bol ze nogmaals op. Bestrijk de broodjes met ei en geef een narijs in de rijskast van 30 minuten.
  • Bak de broodjes in een voorverwarmde oven van 180 graden (conventioneel) af in 20 minuten.
  • Rooster de sesamzaadjes.
  • Smelt het restant van de boter en schep de vlokken eiwitten weg totdat de boter ‘geklaard’ is.
  • Kwast de bovenkant van de broodjes in met geklaarde boter en bestrooi met een mengsel van de geroosterde sesamzaadjes en furikake.

Burgers

  • .Snijd de sjalotjes en de sereh brunoise.
  • Meng alle ingrediënten goed met elkaar, behalve de peper en het zout.
  • Proef het mengsel en voeg zeezout en/of peper naar smaak toe.
  • Verdeel in kleine burgers en bak in een koekenpan aan beide kanten bruin en gaar.
  • De burgers zijn gaar als de kerntemperatuur van de burgers 70 graden heeft bereikt.

Zoetzure groente

  • Snijd de wortel en rettich julienne.
  • Doe ze in een kom en bestrooi met 5 gram zeezout en 5 gram suiker.
  • Laat staan voor 15 minuten en was daarna goed met water.
  • Doe ze in een kom met de azijn, het water en de overige suiker.

Afwerken/decoratie

  • Snijd mooie krullen van de komkommer.
  • Snijd de jalapeño in dunne plakjes.
  • Meng de helft van de kewpie mayonaise met de sriracha.
  • Maak elk broodje in deze volgorde op (van onder naar boven): pâté, kewpie mayonaise, komkommer, burger, zoetzure groente, koriander, kewpie met sriracha.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.