Terug

Bavaroisbombe met amandelbiscuit

'Baktitel: Bombe de Sacre Coeur'

Martine

Recept van
Martine

Expert
(7) reviews

Ingrediënten

Voorbereiding

  • 150 gram witte chocolade
  • zonnebloemolie

Frambozenbavarois

  • 3 gelatineblaadjes
  • 585 milliliter frambozenpuree
  • 300 milliliter slagroom
  • 75 gram suiker

Amandelbiscuit

  • 115 gram amandelen
  • 130 gram suiker
  • 150 gram ei
  • 100 gram eiwit
  • 20 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 25 gram bloem

Koffiesiroop

  • 1 kopje koffie
  • 1 kopje suiker
  • 1 scheutje koffielikeur

Frambozenmeringuebotercrème

  • 150 milliliter frambozen
  • 60 milliliter water
  • 230 gram suiker
  • 3 eiwitten
  • 300 gram boter

Samenstelling

  • ongezouten pistachenoten (zonder schil en vel)
  • frambozenjam

Frambozengelei

  • 2 gelatineblaadjes
  • 340 milliliter frambozenpuree
  • 2 eetlepels suiker
  • 150 gram frambozenjam
  • ongezouten pistachenoten (zonder schil en vel)

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Vet een bolvormige bakvorm met een diameter van 18 centimeter in met zonnebloemolie.
  • Leg een taartring klaar met een diameter van 18 centimeter.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Verwarm de oven voor op 220˚C.
  • Smelt de witte chocolade au bain-marie.
  • Spreid de chocolade uit over een schone werkbank, laat opstijven en druk er hartjes uit met een koekjesvorm.

Frambozenbavarois

  • Week de gelatine ongeveer 10 minuten in koud water tot zacht.
  • Breng de frambozenpuree aan de kook in een steelpannetje.
  • Haal de pan van het vuur en los er de geweekte gelatineblaadjes in op. Roer goed door.
  • Koel af op ijswater tot de frambozenpuree indikt.
  • Klop de slagroom met suiker tot yoghurtdikte.
  • Spatel de frambozenpuree door de slagroom.
  • Plak de cakehartjes op de rand van de bolvorm.
  • Giet de bavarois in de bolvorm en laat opstijven in de vriezer.

Amandelbiscuit

  • Hak amandelen fijn samen met de suiker in de keukenmachine.
  • Voeg de hele eieren toe.
  • Klop het eiwit met de suiker stijf.
  • Meng bloem en boter door het amandelmengsel.
  • Spatel als laatste het eiwit er voorzichtig door.
  • Giet het beslag op het bakpapier en strijk dun uit.
  • Bak de amandelbiscuit ongeveer 12 minuten.
  • Stort de amandelbiscuit na het bakken ondersteboven op een rooster.
  • Verwijder het bakpapier en laat de biscuit volledig afkoelen.
  • Gebruik de bakring om 3 rondjes uit de cake te steken.
  • Steek hartjes uit de overgebleven cake voor de bavarois.

Koffiesiroop

  • Breng koffie, suiker en koffielikeur naar smaak aan de kook en laat inkoken.
  • Doop de amandelbiscuitcakes in de siroop.

Frambozen meringue botercrème

  • Breng de frambozen met 1 eetlepel suiker en 1 eetlepel water aan de kook. Kook kort tot een puree.
  • Druk de frambozenpuree door een zeef, vang op in een kommetje en laat afkoelen.
  • Breng water en 200 gram suiker aan de kook.
  • Doe intussen de eiwitten in de mengkom.
  • Klop de eiwitten op als de temperatuur van de siroop richting de 113 ˚C gaat.
  • Voeg de 30 gram suiker toe aan de eiwitten en blijf kloppen.
  • Zodra de siroop 118˚C  is, giet in een dun straaltje de siroop al kloppend door de eiwitten.
  • Klop de boter er lepel voor lepel door zodat deze goed opgenomen wordt.
  • Voeg als laatste de frambozenpuree toe.

Samenstelling van de bavaroisbombe

  • Leg in de taartring een plak amandelbiscuit.
  • Smeer in met een laag frambozenmeringuebotercrème.
  • Strooi wat gehakte pistachenootjes erover.
  • Bedek met een plak amandelbiscuit.
  • Smeer weer in met frambozenmeringuebotercrème.
  • Verdeel daar een laagje frambozenjam over.
  • Bedek met een derde plak amandelbeschuit.
  • Haal de frambozenbavaroise uit de vriezer en haal hem uit de vorm.
  • Zet deze, met de bolle kant naar boven, op de bovenste plak cake.
  • Laat de bavaroisbombe opstijven in de vriezer.

Frambozengelei

  • Week de gelatine ongeveer 10 minuten in koud water.
  • Breng de frambozenpuree met de suiker aan de kook tot de suiker is opgelost.
  • Haal de pan van het vuur en roer de frambozenjam en de uitgeknepen gelatine erdoor.
  • Laat de gelei circa 2 minuten afkoelen.
  • Giet de gelei over het bevroren taartje.
  • Hak de pistachenootjes fijn en duw een rand langs de onderkant van de cake.
  • Decoreer de rand van de bavaroisbombe met de witte chocoladehartjes.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.