E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Bijkletsen

Fijne koffiebroodjes met een zoetje van sinaasappel en een klein bittertje van kurkuma. Met een hintje kardemom, foelie en kaneel door het deeg zijn dit lekker kruidige broodjes.

Esther

Recept van
Esther

Brood
(4) reviews

Ingrediënten

Deeg

  • 500 gram tarwebloem
  • 280 gram volle melk
  • 17 gram gedroogde gist
  • 90 gram boter
  • 75 gram lichte basterdsuiker
  • 10 gram zout
  • 3 gram kardemom
  • 1 gram foelie
  • 1 gram kaneel

Vulling

  • 150 gram walnoten
  • 150 gram poedersuiker
  • 1 ei
  • 1 theelepel kurkuma
  • 100 milliliter sinaasappellikeur
  • 5 eetlepels sinaasappelmarmelade

Glazuur

  • 80 gram poedersuiker (gezeefd)
  • 3 eetlepels sinaasappelsap

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Keukenmachine met toebehoren
  • Deegroller
  • Hakmolen

Voorbereiding

  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.

Deeg

  • Kneed van alle ingrediënten, behalve de boter, een soepel deeg in ongeveer 4 minuten.
  • Voeg de boter in delen toe.
  • Kneed nog 6 minuten in de mixer met deeghaken.
  • Vet een kom in en leg het deeg hierin.
  • Dek af met folie en laat 30 minuten rijzen.

Vulling

  • Rooster de walnoten.
  • Vermaal de walnoten met de poedersuiker.
  • Voeg de kurkuma toe.
  • Voeg het losgeklopte ei en de likeur toe en maal door tot een spijs.
  • Verdeel de spijs in twaalf bolletjes en rol deze tot een staafje.

Glazuur

  • Zeef de poedersuiker en meng het met de sinaasappelsap.

Samenstellen

  • Rol het deeg uit tot een grote rechthoekige lap.
  • Smeer er een laagje marmelade op.
  • Snijd het deeg in twaalf lange repen.
  • Leg op de onderste helft van het deeg een rolletje spijs in de lengte.
  • Vouw het deeg over de lengte dubbel, druk goed vast en rol het nog iets platter.
  • Snijd in het midden twee keer in de lengte in. Zorg dat de uiteinden elkaar blijven raken.
  • Pak de uiteinden van het deeg vast en draai ze in tegengestelde richting rond.
  • Leg de broodjes op de bakplaat met bakpapier en ze dek af.
  • Laat nogmaals 30 min rijzen.
  • Bak de broodjes 15 min af op 200 graden.
  • Bestrijk de broodjes met glazuur als ze uit de oven komen.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.