Terug

Hoop oftewel Amel

Een kunstwerkje in een gouden lijstje, deze roze biscuittaart met tonkaboon en eetbaar papier.

Amel

Recept van
Amel

Taart
Moeilijk
(5) reviews

Ingrediënten

Biscuit

  • 10 eieren
  • 200 gram suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 250 gram bloem
  • 50 gram maizena
  • Roze kleurstof

Slagroom

  • 600 gram slagroom
  • 170 gram poedersuiker
  • Eenderde tonkaboon

Botercrème

  • 160 milliliter slagroom 35% vet
  • 150 gram witte chocolade 
  • 400 gram boter
  • 180 gram poedersuiker
  • Vanillesuiker
  • Blauwe kleurstof
  • Gele kleurstof

Decoratie

  • Eetbaar papier met geprinte foto
  • Marsepein
  • Eetbare goudstof

Bereidingswijze

Biscuittaart met tonkaboon en eetbaar papier

Een kruidige biscuittaart met tonkaboon. En de print? Die maak je met eetbaar papier.

Bakgereedschap

  • Staande mixer met toebehoren
  • Rechthoekige bakvorm van 38 bij 25 centimeter

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

Biscuit

  • Klop de eieren met de suiker en vanillesuiker gedurende 20 minuten.
  • Meng de bloem met de maizena en een snufje zout. 
  • Voeg het bloemmengsel toe aan de eieren en roer het mengsel luchtig met een spatel.
  • Voeg de roze kleurstof toe.
  • Doe het mengsel in de rechthoekige bakvorm.
  • Bak de biscuit af in 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Botercrème

  • Verwarm de slagroom en voeg de witte chocolade toe.
  • Laat het een minuut smelten en roer goed.
  • Klop de boter totdat het smeuïg en zacht wordt.
  • Voeg de gezeefde poedersuiker in fases toe en blijf kloppen.
  • Voeg het chocolademengsel en de room toe aan de boter en blijf kloppen totdat een dikke crème ontstaat.
  • Verdeel de crème in tweeën en voeg de kleurstoffen toe.
  • Laat de  botercrème zo’n 10 minuten afkoelen in de koelkast.

Slagroom

  • Klop de room.
  • Voeg de poedersuiker toe en rasp eenderde tonkaboon door de slagroom.

Opbouw

  • Snijd het biscuit in drie horizontale lagen.
  • Vul het biscuit met de slagroom en bekleed de buitenkant ook met slagroom.
  • Leg het eetbare papier op de taart.
  • Maak de lijst rondom de taart met marsepein.
  • Kleur de marsepein met de goudstof.
  • Schilder een zelfportret op de taart met de botercrème of versier naar eigen inzicht.

Reageren

U kunt hieronder reageren op dit recept

Om te kunnen reageren moet u zich eerst registreren.

Inloggen Registreren