E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Bloemetjes, bijtjes, worteltjes

De klaprozen staan in bloei op deze worteltaart. De rondvliegende bijtjes maken hem af met een vleugje honing.

Inge

Recept van
Inge

Taart
Goed te doen
(13) reviews

Ingrediënten

Worteltaart

  • 75 gram walnoten 
  • 75 gram pecannoten 
  • 75 gram hazelnoten 
  • 250 gram gedroogde cranberry 
  • 1 sinaasappel
  • 230 gram tarwebloem 
  • 230 gram zelfrijzend bakmeel
  • 10 gram bakpoeder 
  • 1 theelepel baksoda
  • 2 theelepels kaneel
  • 2 theelepels kardemom 
  • 2 eieren 
  • 1 eigeel 
  • 3 eiwitten
  • 280 gram witte basterdsuiker 
  • Snufje zout
  • 250 milliliter zonnebloemolie
  • 550 gram geraspte worteltjes

Honeycomb

  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 37,5 gram honing
  • 7,5 gram baksoda

Frosting

  • 200 gram roomkaas
  • 200 gram volle kwark
  • 4 eetlepels poedersuiker 
  • 1 citroen
  • 1 sinaasappel

Garnering

  • Rood rolfondant 
  • Groen rolfondant
  • Wit rolfondant
  • Zwart rolfondant
  • Geel rolfondant
  • Poedersuiker 
  • Tylose
  • Eetbaar lijm
  • Eetbare zwarte stift

Bereidingswijze

Bakbenodigdheden

  • Staande mixer met toebehoren
  • 2 vierkante bakblikken van 22,5 centimeter
  • Bakpapier
  • Hakmolen
  • Rasp 
  • Zeef 
  • Siliconen honingraat mal 
  • Taartrooster
  • Fondantroller
  • Siliconen bakmat
  • Modelleerstokjes
  • Vierkant taartkarton van 22,5 centimeter

Voorbereiding

  • Vet de bakblikken in en bekleed ze met bakpapier.
  • Verwarm de oven voor op 170 graden hetelucht. 

Worteltaart

  • Rooster de noten.
  • Meng de cranberry’s met de rasp en sap van de sinaasappel. Zet opzij. 
  • Meng en zeef de bloem, zelfrijzend bakmeel, 8 gram bakpoeder, baksoda, kaneel en kardemom.
  • Meng de eieren met het eigeel en voeg hier de basterdsuiker en zout aan toe. 
  • Mix tot een schuimig geheel. 
  • Voeg de zonnebloemolie in een dun straaltje toe en meng goed door elkaar.
  • Spatel hier het bloemmengsel door.
  • Hak de noten fijn. 
  • Maal de wortels fijn in de hakmolen. 
  • Spatel de noten, wortels en cranberry’s met sinaasappelsap door het beslag. 
  • Klop de eiwitten met de overige 2 gram bakpoeder op tot stijve pieken.
  • Vouw de opgeklopte eiwitten door het beslag.
  • Verdeel het mengsel over de bakblikken.
  • Verlaag de oventemperatuur en bak de taarten in 55 minuten op 150 graden af.
  • Laat even afkoelen in de vorm en daarna verder op een rooster. 

Honeycomb

  • Verwarm de suiker en honing in een pannetje tot het karamelliseert op 150 graden of tot het een mooie kleur heeft. 
  • Voeg de baksoda toe en laat even bruisen.
  • Giet het mengsel in de honinggraatmal of op een bakplaat met bakpapier. 
  • Laat het afkoelen. 

Frosting

  • Meng de kwark, roomkaas en poedersuiker. 
  • Voeg sinaasappelrasp, citroenrasp en citroensap toe en meng door elkaar.

Garnering

  • Kneed de tylose door de fondant. 
  • Gebruik een bakmatje en poedersuiker voor het uitrollen. 
  • Modelleer bijtjes van de gele, witte en een deel van de zwarte fondant.
  • Maak klaprozen met steel van de rode, groene en overgebleven zwarte fondant.
  • Maak zwarte streepjes op de bladeren met eetbare stift. 

Opbouw

  • Zet een worteltaart op het taartkarton. 
  • Bestrijk de bovenkant met een deel van de frosting en zet de tweede taart er bovenop.
  • Snijd de taarten eventueel bij zodat er een mooi vierkant ontstaat.
  • Smeer de taart af met de rest van de frosting.
  • Versier de taart met de fondantbijtjes en -klaprozen, plak ze vast met eetbare lijm. 
  • Plak als laatste de stukken honingraat op de zijkant.
  • Eet smakelijk en geniet van de carrotcake, mijn lievelings! 

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.