Terug

Bloemetjes brood

Een focacciatuin ziet er niet alleen heel kleurrijk uit, hij zit ook nog eens vol met groente. Zo tover je een mooie gebakken bloementuin op tafel.

Lynn

Recept van
Lynn

Goed te doen
(9) reviews

Ingrediënten

Focaccia

  • 500 gram tarwebloem T65
  • 350 milliliter water
  • 20 gram desempoeder
  • 5 gram instant gist
  • 15 milliliter olijfolie 
  • 10 gram zout
  • Handvol knoflook olijven
  • 2 tenen knoflook
  • Handvol zongedroogde tomaat
  • Olijfolie om in te vetten

Gedroogde kruiden

  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel basilicum
  • 1 theelepel tijm
  • ½ theelepel chilipeper
  • Zout & peper

Bloementuin

  • 2 lente uien
  • Bosje Verse peterselie
  • Bosje Verse bieslook
  • 2 rode uien
  • 4 tomaten
  • Handvol zwarte olijven

Bereidingswijze

Benodigdheden

  • Staande mixer met toebehoren
  • Bakplaat 
  • Knoflook pers

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Vet een grote kom in. 
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. 

Recept

  • Meng de bloem, desempoeder, zout en de gist in de kom van de mixer.
  • Voeg langzaam het water toe en mix het deeg voor zo’n 5 minuten.
  • Voeg de kruiden, de geperste knoflook, olijven en zongedroogde tomaten toe en mix nog eens voor 5 minuten.
  • Stort het deeg in een ingevette kom en dek af met plasticfolie.
  • Laat 30 minuten rijzen op een warme plek.
  • Vouw het deeg voorzichtig 1 keer in de lengte en in 1 keer in de breedte op. Hierdoor ontstaan er lagen in het deeg.
  • Laat nog eens 10 minuten rijzen met het plasticfolie over de kom.
  • Vouw nogmaal zoals hierboven beschreven.
  • Verdeel het deeg over de bakplaat.
  • Druk er kuiltjes in en besprenkel het rijk met olijfolie. 
  • Snijd de groenten in de gewenste vorm: sneeuwklokjes, klaproos en narcissen. 
  • Versier de focaccia als een bloementuin met de gesneden groente en verse kruiden.
  • Laat het deeg dan nog een keer 10 minuten rijzen.
  • Bak de focaccia af in ongeveer 25 minuten. 

Reageren

U kunt hieronder reageren op dit recept

Om te kunnen reageren moet u zich eerst registreren.

Inloggen Registreren