E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Boompje opzetten

Marcel

Recept van
Marcel

Brood
(1) reviews

Ingrediënten

Deeg

  • 150 milliliter melk
  • 150 milliliter water
  • 30 gram verse gist
  • 120 gram maïsmeel
  • 280 gram tarwebloem
  • zout
  • 50 gram witte basterdsuiker
  • 140 gram roomboter ongezouten
  • drupjes olijfolie
  • 25 gram boter, gesmolten (om het deeg mee in te smeren)

Kikkererwtenvulling

  • 200 gram gewelde kikkererwten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 potje sesamzaad
  • 1 theelepel Kurkuma kruiden
  • 1 citroen
  • 15 gram verse basilicum
  • 15 gram verse bieslook
  • 15 gram verse peterselie
  • zwarte peper (gemalen)

Artisjokkenvulling

  • 3 artisjokharten uit blik op water
  • vadouvan kruiden
  • 1 teentje knoflook

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 210°C.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Deeg

  • Meng melk en water door elkaar en laat de gist hier in oplossen.
  • Meng 120 maïsmeel met 280 gram tarwebloem.
  • Voeg zout, basterdsuiker en boter door het meelmengsel. Kneed goed door elkaar zodat een kruimeldeeg ontstaat.
  • Giet het gistmengsel er bij en kneed door elkaar. Kneed net zo lang door tot het een elastisch deeg is.
  • Laat 20 minuten rusten.
  • Deel het deeg in vier gelijke delen. Bol alles op.
  • Maak een gaatje aan de onderkant en vul de helft van de broodjes met kikkererwtenvulling en de andere helft met de artisjokkenvulling.
  • Plaats alles op een bakplaat en laat 30 minuten rijzen.
  • Bak vervolgens in 12-14 minuten gaar.
  • Smelt ondertussen de boter in een steelpannetje op laag vuur.
  • Haal de broodjes uit de oven en bestrijk met gesmolten boter.
  • Laat afkoelen op een rooster.

Kikkererwtenvulling

  • Pureer de kikkererwten in de blender.
  • Voeg knoflook, sesamzaad, kurkuma en citroen toe en pureer tot een smeuïg geheel.
  • Voeg basilicum, bieslook en peterselie toe en pureer opnieuw.
  • Breng de vulling op smaak met peper en zout.

Artisjokkenvulling

  • Snijd de artisjokharten zeer fijn.
  • Meng met uitgeperste knoflook en vadouvan kruiden.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.