Terug

Boompje opzetten

Marcel

Recept van
Marcel

Brood
Makkelijk
(0) reviews

Ingrediënten

Deeg

  • 150 milliliter melk
  • 150 milliliter water
  • 30 gram verse gist
  • 120 gram maïsmeel
  • 280 gram tarwebloem
  • zout
  • 50 gram witte basterdsuiker
  • 140 gram roomboter ongezouten
  • drupjes olijfolie
  • 25 gram boter, gesmolten (om het deeg mee in te smeren)

Kikkererwtenvulling

  • 200 gram gewelde kikkererwten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 potje sesamzaad
  • 1 theelepel Kurkuma kruiden
  • 1 citroen
  • 15 gram verse basilicum
  • 15 gram verse bieslook
  • 15 gram verse peterselie
  • zwarte peper (gemalen)

Artisjokkenvulling

  • 3 artisjokharten uit blik op water
  • vadouvan kruiden
  • 1 teentje knoflook

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 210°C.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Deeg

  • Meng melk en water door elkaar en laat de gist hier in oplossen.
  • Meng 120 maïsmeel met 280 gram tarwebloem.
  • Voeg zout, basterdsuiker en boter door het meelmengsel. Kneed goed door elkaar zodat een kruimeldeeg ontstaat.
  • Giet het gistmengsel er bij en kneed door elkaar. Kneed net zo lang door tot het een elastisch deeg is.
  • Laat 20 minuten rusten.
  • Deel het deeg in vier gelijke delen. Bol alles op.
  • Maak een gaatje aan de onderkant en vul de helft van de broodjes met kikkererwtenvulling en de andere helft met de artisjokkenvulling.
  • Plaats alles op een bakplaat en laat 30 minuten rijzen.
  • Bak vervolgens in 12-14 minuten gaar.
  • Smelt ondertussen de boter in een steelpannetje op laag vuur.
  • Haal de broodjes uit de oven en bestrijk met gesmolten boter.
  • Laat afkoelen op een rooster.

Kikkererwtenvulling

  • Pureer de kikkererwten in de blender.
  • Voeg knoflook, sesamzaad, kurkuma en citroen toe en pureer tot een smeuïg geheel.
  • Voeg basilicum, bieslook en peterselie toe en pureer opnieuw.
  • Breng de vulling op smaak met peper en zout.

Artisjokkenvulling

  • Snijd de artisjokharten zeer fijn.
  • Meng met uitgeperste knoflook en vadouvan kruiden.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.