Terug

Borrel kerstkrans

Martine

Recept van
Martine

Hartig
Brood
Moeilijk
(0) reviews

Ingrediënten

Brooddeeg

  • 500 gram bloem
  • 9 gram gedroogde gist
  • 20 milliliter olijfolie
  • 40 milliliter melk
  • 260 milliliter water (20-25 graden)
  • 10 gram zout
  • 15 gram Italiaanse kruiden

Pesto

  • 1 plantje basilicum
  • 100 gram parmezaanse kaas
  • 50 gram amandelschaafsel
  • 200 milliliter olijfolie
  • 3 teentjes knoflook
  • peper
  • zout

Samenstellen

  • 8 cherrytomaatjes (mix van kleuren)
  • 8 mini mozzarella bolletjes
  • basilicum

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Leg een springvorm met een diameter van 24 centimeter klaar.
  • Verwarm de oven voor op 220˚C.

Brooddeeg

  • Doe alle ingrediënten in de keukenmachine met deeghaken en kneed zeker 10 minuten tot een soepel deeg.
  • Zet het deeg op een warme, tochtvrije plek en laat het 30 minuten rijzen.

Pesto

  • Pluk de blaadjes van de basilicumplant en doe in een keukenmachine of blender.
  • Schaaf de Parmezaanse kaas en voeg toe aan de basilicum.
  • Voeg ook de overige ingrediënten toe en maal tot een fijne pesto.

Samenstellen

  • Pak het deeg er bij en verdeel het in 8 gelijke bolletjes.
  • Rol de bolletjes uit.
  • Smeer op ieder deegrondje een beetje pesto en leg een tomaatje en/of mozzarellabolletje in het midden.
  • Vouw het dicht tot een bolletje.
  • Leg de bolletjes naast elkaar in een cirkel in de springvorm.
  • Laat rijzen.
  • Bestrijk de broodjes vervolgens met wat water en strooi er Italiaanse kruiden over.
  • Bak de broodkrans in 15 tot 20 minuten gaar.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.