Terug

Broodbloem met pitablad

Guido

Recept van
Guido

Makkelijk
(0) reviews

Ingrediënten

Bloem

  • 375 gram sterke bloem
  • 30 gram desem
  • 30 gram roomboter
  • 25 gram verse gist
  • 12 gram basterdsuiker
  • 210 gram melk
  • 8 gram zout
  • 0.75 ei
  • maanzaad
  • zonnebloempitten

Pita

  • 300 gram bloem
  • 20 gram verse gist
  • 10 gram zout
  • 100 gram water
  • nigellazaad

Garnering

  • 100 gram Griekse yoghurt
  • peterselie
  • 2 teentjes knoflook
  • bieslook
  • peper
  • olijfolie
  • zout

Bereidingswijze

Bloem

  • Doe alle ingrediënten, behalve ei, zaden en pitten, bij elkaar in een mengkom en kneed tot een samenhangend deeg.
  • Stort op een bestoven werkbank en kneed tot een mooi stevig deeg ontstaat waar u een vliesje mee kunt trekken.
  • Bol op.
  • Laat 20 minuten rijzen onder een vochtige theedoek op een warme plek.
  • Verdeel het deeg in 6 delen en bol op.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Leg de broodbolletjes in een bloemvorm op de bakplaat.
  • Kluts het ei en bestrijk de broodjes hiermee.
  • Strooi maanzaad en zonnebloempitten over de broodjes.
  • Laat 55 minuten rijzen.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C.
  • Bak de bloem vervolgens in 25 minuten af.
  • Haal uit de oven en laat afkoelen.
  • Verhoog de oventemperatuur naar 240°C.

Pita

  • Doe bloem, gist en zout in een kom.
  • Schenk water er bij en kneed tot een samenhangend deeg ontstaat.
  • Stort op de werkbank en kneed soepel en stevig.
  • Laat 30 minuten rijzen onder een vochtige theedoek en op een warme plek.
  • Kneed nog eens goed door en vorm vervolgens bloembladeren van het deeg.
  • Leg op een beklede bakplaat.
  • Laat opnieuw 10 minuten rijzen.
  • Bestrijk de blaadjes met geklutst ei en strooi nigella zaad eroverheen.
  • Bak in 15 minuten gaar in de hete oven.
  • Haal uit de oven en laat afkoelen.

Garnering

  • Pers knoflook uit, snijd bieslook en peterselie fijn.
  • Meng Griekse yoghurt met de kruiden.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Samenstellen

  • Maak een bloem van de broden en serveer deze eventueel in een schoon bloempotje,
  • Serveer met de yoghurt.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.