Terug

Buche de la mama

Een lekkere combinatie van botercrème met koffiesmaak en abrikozenconfituur. De abrikozensmaak blijft lekker hangen, volgens de jury!

Amel

Recept van
Amel

Taart
Cake
Goed te doen
(7) reviews

Ingrediënten

Biscuit roulé

  • 5 eieren
  • 120 gram suiker
  • 80 gram bloem
  • 50 gram zonnebloemolie
  • 50 milliliter melk
  • 1 vanillestokje
  • Snufje zout

Abrikozenconfituur

  • 1 blik halve abrikozen 
  • 120 gram suiker

Botercrème met koffiesmaak

  • 160 milliliter slagroom 35% vet
  • 150 gram witte chocolade
  • 400 gram boter
  • 180 gram poedersuiker
  • 1-2 eetlepels koffie-extract
  • Kleurstof naar keuze, bijvoorbeeld rood en groen

Bereidingswijze

Buche met abrikozen en koffie

Het allerlekkerste van deze buche vindt Robèrt de abrikozensmaak. En de buche heeft een goede smaakcombinatie, volgens Janny.

Bakbenodigdheden

  • Handmixer
  • Schaar
  • Spuitzakjes en spuitmonden
  • Bloemennagel

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Bekleed de bakplaat van 30 bij 40 centimeter met bakpapier.

Biscuit

  • Splits de eieren en klop de eidooiers.
  • Voeg de helft van de suiker, vanille en een snufje zout toe aan de dooiers en mix tot het schuimt.
  • Klop de eiwitten op en voeg de rest van de suiker in 3 fases toe.
  • Meng de dooiers met de opgeklopte eiwitten.
  • Zeef de bloem en voeg toe aan het mengsel.
  • Meng de olie met de melk.
  • Voeg een beetje van het eimengsel toe aan de olie en de melk.
  • Roer voorzichtig en voeg de rest van het eimengsel toe.
  • Meng opnieuw voorzichtig. 
  • Giet het mengsel over de bakplaat van 30 bij 40 centimeter en bak het biscuit voor 20-30 minuten.
  • Haal het biscuit uit de oven.

Abrikozenconfituur

  • Doe de halve abrikozen in een pan en voeg de suiker toe. 
  • Breng het mengsel aan de kook op hoog vuur. 
  • Roer voortdurend en laat 4 minuten koken . 
  • Laat de confituur afkoelen en zet het daarna in de koelkast.

Botercrème met koffiesmaak

  • Verwarm de slagroom in een pan.
  • Haal de pan van het vuur en voeg de witte chocolade toe.
  • Laat het 1 minuut smelten en roer goed. 
  • Klop de boter totdat het smeuïg en zacht wordt.
  • Voeg de gezeefde poedersuiker in fases toe en blijf kloppen.
  • Voeg het chocolademengsel toe aan de boter en blijf kloppen totdat er een dikke crème ontstaat.
  • Zet eenderde van de crème apart voor het maken van de bloemetjes die op de bûche komen.
  • Voeg het koffie-extract aan de crème toe.

Opbouw

  • Strooi suiker over een nieuw vel bakpapier. 
  • Besmeer het biscuit met de abrikozenconfituur en vul het met twee derde van de botercrème. 
  • Leg het biscuit omgedraaid op het bakpapier.
  • Rol het biscuit op en zet het in de koelkast.
  • Besmeer het biscuit met de rest van de botercrème.
  • Verdeel de botercrème in verschillende kommen en voeg kleurstof naar keuze toe, bijvoorbeeld rood en groen.
  • Doe de botercrème in een spuitzak en gebruik de bloemennagel om bloemen op te spuiten. 
  • Pak de bloemen van de bloemennagel en zet ze voorzichtig op de bûche met behulp van een schaar.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.