E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Cake Cerise

Cake
(38) reviews

Ingrediënten

Beslag I

  • 110 gram roomboter
  • 100 gram bloem

Beslag II

  • 90 gram suiker
  • 4 gram citroenrasp
  • 75 gram amandelspijs
  • 0.65 gram zout
  • 80 gram eieren
  • 20 gram eidooier

Samenstellen

  • amarena kersen
  • 100 gram fondant
  • abrikozenjam
  • frambozen

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Leg een open, ovale cakevorm van 15/20 centimeter klaar met op gelijke hoogte een gaatje in het midden. Boor deze er eventueel in.
  • Vet de vorm in en bekleed met een velletje bakpapier.
  • Leg een lange satéprikker klaar.
  • Verwarm de oven voorop 145˚C.

Beslag I

  • Klop de boter zalvig (zacht) en voeg de bloem toe.
  • Klop het geheel luchtig.

Beslag II

  • Meng alle ingrediënten behalve de eieren door elkaar in de keukenmachine.
  • Klop de eieren en eigeel door elkaar.
  • Voeg al kloppend de eieren beetje bij beetje toe aan het beslag en blijf kloppen tot het bijna wit ziet.
  • Schenk dit beslag al roerend bij het eerste beslag en meng tot een egaal geheel.

Samenstellen

  • Steek een satéprikker door het ene gaatje in de cakevorm. Rijg de kersen eraan en steek hem door het andere gaatje zodat de kersen in de vorm hangen.
  • Doe het beslag in een spuitzak en spuit het beslag rondom de kersen in de vorm.
  • Bak de cake in 45 minuten gaar.
  • Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
  • Verwarm de abrikozenjam in een pannetje op laag vuur en bestrijk de bovenkant van de cake hiermee.
  • Verwarm de fondant.
  • Pers een paar frambozen in een zeefje boven de fondant en breng op kleur.
  • Bedek de abrikozenjam met een laagje fondant en garneer de cake met een rijtje kersen.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.