Terug

Captain America Cake

Menno

Recept van
Menno

Taart
Expert
(14) reviews

Ingrediënten

Red velvet cake

  • 120 gram zachte roomboter
  • 300 gram fijne kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 2.5 eetlepels rode kleurstofpoeder
  • 240 milliliter karnemelk
  • 300 gram tarwebloem
  • 20 gram cacaopoeder
  • 1 theelepel bicarbonaat soda
  • 3 theelepels appelciderazijn

Vanillecake

  • 240 gram tarwebloem
  • 280 gram fijne kristalsuiker
  • 3 theelepels bakpoeder
  • snuf zout
  • 80 gram zachte roomboter
  • 240 milliliter volle melk
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille-extract

Blauwe vanillecake

  • 240 gram tarwebloem
  • 280 gram fijne kristalsuiker
  • 3 theelepels bakpoeder
  • snuf zout
  • 80 gram zachte roomboter
  • 240 milliliter volle melk
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel vanille-extract
  • 2.5 eetlepels blauwe kleurstofpoeder

Aardbeienjam

  • 500 gram aardbeien
  • 220 gram geleisuiker

Botercrème

  • 450 milliliter volle melk
  • 70 gram tarwebloem
  • 450 gram zachte roomboter
  • 450 gram fijne kristalsuiker
  • 4 eetlepels vanille-extract
  • blauwe kleurstofpoeder
  • rode kleurstofpoeder

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Bekleed een (of twee) springvorm(en) met een diameter van 26 centimeter met bakpapier en vet de vorm in met boter.

Red velvet cake

  • Klop de boter en suiker in een mengkom tot het bleek en luchtig is.
  • Voeg geleidelijk de losgeklopte eieren toe en klop verder tot de suiker is opgelost.
  • Meng in een maatbeker de rode kleurstofpoeder, het vanille-extract en de karnemelk.
  • Zorg ervoor dat het helderrood gekleurd is.
  • Zeef in een andere kom de bloem samen met de cacaopoeder.
  • Voeg het karnemelkmengsel en het bloemmengsel in twee helften toe aan de boter en klop totdat alles is opgenomen.
  • Schraap de zijkant van de kom regelmatig schoon.
  • Klop de massa tot een glad beslag en voeg de bicarbonaat soda en azijn toe.
  • Meng tot alles is opgenomen.
  • Giet het beslag in de springvorm en bak in circa 35-40 minuten gaar.
  • Laat de cake na baktijd op een rooster afkoelen.
  • Laat de oven aan staan.

Vanillecake

  • Indien u een springvorm heeft, maak deze schoon en bekleed opnieuw met bakpapier en vet de vorm in met boter.
  • Doe bloem, suiker, bakpoeder, zout en boter in de kom van een keukenmachine en meng op de laagste stand tot een zanderige consistentie.
  • Meng in een ander kom melk, eieren en vanille-extract samen.
  • Giet bij de botermassa en blijf kloppen tot alles vermengd is.
  • Schraap de wand van de kom regelmatig schoon.
  • Giet het beslag in de vorm en bak in circa 30-35 minuten gaar.
  • Laat de cake na baktijd op een rooster afkoelen.
  • Laat de oven aan staan.

Blauwe vanillecake

  • Indien u een springvorm heeft, maak deze schoon en bekleed opnieuw met bakpapier en vet de vorm in met boter.
  • Doe bloem, suiker, bakpoeder, zout en boter in de kom van een keukenmachine en meng op de laagste stand tot een zanderige consistentie.
  • Meng in een ander kom melk, eieren, vanille-extract en blauwe kleurstof samen.
  • Giet bij de botermassa en blijf kloppen tot alles vermengd is.
  • Schraap de wand van de kom regelmatig schoon.
  • Giet het beslag in de vorm en bak in circa 30-35 minuten gaar.
  • Laat de cake na baktijd op een rooster afkoelen.
  • Laat de oven aan staan.

Aardbeienjam

  • Pureer de aardbeien en breng met de suiker aan de kook.
  • Laat circa 4 minuten doorkoken.
  • Schenk in een kommetje en laat afkoelen.

Botercrème

  • Doe melk en bloem in een pan op middelhoog vuur. Breng al roerend aan de kook.
  • Klop tot het indikt, neem de pan van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Klop boter en suiker wit en luchtig.
  • Voeg vanille-extract en het afgekoelde bloemmengsel toe. Klop goed door tot het zeer luchtig is. Verdeel de botercrème in drieën.
  • Breng een deel op kleur met de blauwe kleurstofpoeder en een tweede deel met de rode kleurstofpoeder. Laat het derde deel wit.

Samenstellen

  • Snijd witte cake en rode cake in drie lagen.
  • Snijd uit de blauwe cake in het midden een cirkel, zodat u een blauwe ring heeft.
  • Stapel om en om de witte en rode cake op elkaar.
  • Snijd bij de laatste drie cakelagen een cirkel uit het midden ter grootte van de blauwe cake zodat deze daar straks in kan.
  • Haal de taart weer uit elkaar.
  • Smeer de rode cakelagen in met een dunne laag aardbeienjam en smeer een dunne laag botercrème op iedere cakelaag.
  • Stapel de taart als volgt op: een rode cakelaag, een witte cakelaag en een rode cakelaag, etc. Leg de drie cakelagen met een gat er in bovenop.
  • Leg de blauwe cakering in het gat.
  • Doe de overige botercrème in spuitzakken.
  • Spuit rode botercrèmetoefjes aan de zijkant van de cake.
  • Decoreer de bovenkant van de taart als volgt:
    • spuit met kleine toefjes botercrème een witte ster in het midden van de taart.
    • spuit om de ster een blauwe cirkel van kleine toefjes.
    • spuit daar een rode ring omheen van kleine toefjes.
    • spuit op de rest van de taart een witte ring met kleine toefjes.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.