Terug

Carmella

Met deze sticky toffee gevuld met een heerlijke karamelmousse eten wij ons buikje wel rond! Een smeuïge taart met een heerlijke crunch van havermout en pecannoten.

Cas

Recept van
Cas

Goed te doen
(8) reviews

Ingrediënten

Cake

  • 390 gram patentbloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 400 gram fijne kristalsuiker
  • 240 gram boter
  • 240 milliliter volle melk
  • 4 eieren
  • 3 appels
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 1 theelepel kaneel
  • 0.5 theelepel zout

Room

  • 450 gram fijne kristalsuiker
  • 50 gram custardpoeder
  • 500 milliliter volle melk
  • 650 milliliter slagroom
  • 1 vanillestokje (merg)
  • 2 eetlepels oploskoffie
  • 4 gram gelatinepoeder

Crumble

  • 32 gram patentbloem
  • 45 gram bruine basterdsuiker
  • 150 gram havermout (gekookt)
  • 2 eetlepel honing
  • 3 eetlepels boter
  • 150 gram pecannoten
  • snuf zout

Abrikozen

  • 70 glas fijne kristalsuiker
  • 300 gram abrikozenpulp
  • 10 gram koud bindmiddel

Botercrème

  • 150 gram lichte basterdsuiker
  • 100 milliliter slagroom
  • 100 gram boter

Afwerking/decoratie

  • 50 gram pecannoten

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Keukenmachine met toebehoren
  • Foodprocessor
  • Mengkom
  • Spatel
  • Houten lepel
  • 2 springvormen 20 centimeter
  • 2 bakplaten
  • Bakpapier
  • 2 spuitzakken
  • Suikerthermometer
  • Steelpan
  • Taartzaag

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.

Cake

  • Voeg boter en suiker in een mengkom en klop luchtig.
  • Volg met eieren en vanille extract en meng goed.
  • Schenk vervolgens melk en de overige droge ingrediënten erbij en draai tot een glad beslag.
  • Snijd de appels ondertussen in fijne blokjes en spatel door het beslag.
  • Bekleed de springvorm met bakpapier.
  • Verdeel het beslag over het bakblik en plaats circa 35 minuten in de voorverwarmde oven.

Room

  • Verhit een pan met 300 gram suiker en laat goed karamelliseren (mag vrij donker zijn).
  • Verhit in een andere pan 150 milliliter slagroom met koffiepoeder.
  • Schenk het warme slagroommengsel bij de karamel en laat vervolgens afkoelen.
  • Breng in een pan melk, 50 gram suiker en vanillemerg aan de kook.
  • Meng in een kom een beetje van het hete melkmengsel en de custardpoeder.
  • Voeg het custardpapje terug aan de pan met melk en laat enkele minuten doorkoken.
  • Stort de room vervolgens op een bord, dek af met vershoudfolie en laat afkoelen.
  • Maak een Zwitserse room door een deel opgeklopte slagroom met 2 delen banketbakkersroom te mengen. Voeg in de opgeklopte slagroom nog wat gelatine toe voor de stevigheid.
  • Schep het roommengsel in een spuitzak en bewaar tot gebruik in de koelkast.

Crumble

  • Verhoog de temperatuur van de oven naar 200 graden.
  • Meng alle ingrediënten voor de crumble in een kom en spatel goed door.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel het crumble-mengsel erover.
  • Plaats de bakplaat in de voorverwaande oven en bak de crumble in circa 8 minuten goudbruin en krokant.

Abrikozen

  • Meng bindmiddel met suiker en voeg aan abrikozenpulp toe.

Botercrème

  • Klop boter luchtig in de keukenmachine.
  • Voeg beetje bij beetje suiker toe.
  • Volg, als de suiker volledig is opgenomen, slagroom toe.
  • Laat 10 minuten draaien op de hoogste stand tot een luchtige crème.

Afwerking/decoratie

  • Snijd de cake over de lengte in 3 gelijke lagen.
  • Plaats een laag cake op een taartkarton.
  • Vul de tussenlagen met abrikozen, room en crumble en sluit af met cake.
  • Smeer de taart af met botercrème en garneer met pecannoten en eventueel nog een toef slagroom.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.