Bakgereedschap
- Keukenmachine met toebehoren
 - Rasp
 - Kaasschaaf
 - Grillpan
 - steelpannetje
 - Knijpers om vlees in de pan mee om te draaien
 - Bakpan
 - Glazen kommetjes
 - Rvs kom om gehakt in te kneden
 - Snijplank
 - Messen
 - Theedoek voor over rvs kom heen om te laten rijzen
 
Voorbereidingen
- Verwarm de oven voor op 230 graden.
 
Hamburgerbroodjes
- Doe de gezeefde bloem, boter, suiker, gedroogde Italiaanse kruiden, zout en gist in de kom van de keukenmachine.
 - Giet 120-135 milliliter warm water erbij en laat het op middelhoge stand draaien met de mijter.
 - Na ongeveer 10 minuten moet het een elastisch deegje zijn. Het deeg is goed als je er een vliesje van kunt trekken.
 - Laat het deeg even 10 minuutjes rijzen.
 - Geraspte kaas in het deeg kneden, zorgen dat er geen kaas aan de bovenkant van de bolletjes is.
 - Kneed het deeg met de hand nog even door en verdeel in 6 bolletjes van 40 gram.
 - Laat deze bolletjes ongeveer 20 minuten rijzen.
 - Draai de temperatuur van de oven terug naar 200 graden.
 - Bak voor 10-15 minuten.
 
Hamburgers met pancetta en kaas
- Kneed gehakt met kruiden en ei.
 - Maak 6 kleine platte burgers met een ronde kleine uitsteker (ongeveer 30 gram en goed platdrukken).
 - Gril de burgers in een grillpan (8-9 min).
 - Gril pancetta naast de burgers in de grillpan.
 - Snijdcheddar kaas in plakjes en voeg toe aan de burgers op de grillpan zodat het smelt.
 
Rode ui chutney
- Snijd rode ui in plakjes.
 - Bak licht aan in een pan met de olijfolie.
 - Voeg tijdens het bakken suiker toe.
 - Voeg dan 50 gram water, rode wijn, rode wijn azijn en balsamico toe en laat 20 minuten op laag vuur laten pruttelen totdat de uitjes zacht zijn.
 
Afwerking/decoratie
- Stel de burgers samen door de broodjes te beleggen met de hamburgers, de rode ui chutney, de kaas en de sla.
 
                        
                                        
                                    
                    
                                    
                    
                                    
                    
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.