E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Cheesy love

Kaasliefhebbers opgelet! Heerlijke burgers met pancetta en goede cheddar kaas, smullen maar.

Kim G

Recept van
Kim G

Hartig
(3) reviews

Ingrediënten

Hamburgerbroodjes

  • 225 gram patentbloem
  • 3.5 gram droge gist
  • 7 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 1.5 theelepel zout
  • 0.25 theelepel suiker
  • 30 gram geraspte cheddar kaas
  • 5 gram gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 ei (bestrijken broodjes)

Hamburgers met pancetta en kaas

  • 250 gram rundergehakt (normaal, niet mager)
  • 4 seizoen peper draaimolen
  • zout
  • 1 losgeklopt ei
  • 3 theelepels olijfolie
  • 150 gram pancetta
  • 150 gram cheddar kaas

Rode ui chutney

  • 4 rode uien
  • 50 gram kristalsuiker
  • 50 milliliter rode wijnazijn
  • 50 milliliter rode wijn
  • 25 milliliter balsamico
  • 3 theelepels olijfolie

Afwerking/decoratie

  • Romeinse sla kropje

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Keukenmachine met toebehoren
  • Rasp
  • Kaasschaaf
  • Grillpan
  • steelpannetje
  • Knijpers om vlees in de pan mee om te draaien
  • Bakpan
  • Glazen kommetjes
  • Rvs kom om gehakt in te kneden
  • Snijplank
  • Messen
  • Theedoek voor over rvs kom heen om te laten rijzen

Voorbereidingen

  • Verwarm de oven voor op 230 graden.

Hamburgerbroodjes

  • Doe de gezeefde bloem, boter, suiker, gedroogde Italiaanse kruiden, zout en gist in de kom van de keukenmachine.
  • Giet 120-135 milliliter warm water erbij en laat het op middelhoge stand draaien met de mijter.
  • Na ongeveer 10 minuten moet het een elastisch deegje zijn. Het deeg is goed als je er een vliesje van kunt trekken.
  • Laat het deeg even 10 minuutjes rijzen.
  • Geraspte kaas in het deeg kneden, zorgen dat er geen kaas aan de bovenkant van de bolletjes is.
  • Kneed het deeg met de hand nog even door en verdeel in 6 bolletjes van 40 gram.
  • Laat deze bolletjes ongeveer 20 minuten rijzen.
  • Draai de temperatuur van de oven terug naar 200 graden.
  • Bak voor 10-15 minuten.

Hamburgers met pancetta en kaas

  • Kneed gehakt met kruiden en ei.
  • Maak 6 kleine platte burgers met een ronde kleine uitsteker (ongeveer 30 gram en goed platdrukken).
  • Gril de burgers in een grillpan (8-9 min).
  • Gril pancetta naast de burgers in de grillpan.
  • Snijdcheddar kaas in plakjes en voeg toe aan de burgers op de grillpan zodat het smelt.

Rode ui chutney

  • Snijd rode ui in plakjes.
  • Bak licht aan in een pan met de olijfolie.
  • Voeg tijdens het bakken suiker toe.
  • Voeg dan 50 gram water, rode wijn, rode wijn azijn en balsamico toe en laat 20 minuten op laag vuur laten pruttelen totdat de uitjes zacht zijn.

Afwerking/decoratie

  • Stel de burgers samen door de broodjes te beleggen met de hamburgers, de rode ui chutney, de kaas en de sla.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.