Terug

Cheesy love

Kaasliefhebbers opgelet! Heerlijke burgers met pancetta en goede cheddar kaas, smullen maar.

Kim G

Recept van
Kim G

Hartig
Goed te doen
(2) reviews

Ingrediënten

Hamburgerbroodjes

  • 225 gram patentbloem
  • 3.5 gram droge gist
  • 7 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 1.5 theelepel zout
  • 0.25 theelepel suiker
  • 30 gram geraspte cheddar kaas
  • 5 gram gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 ei (bestrijken broodjes)

Hamburgers met pancetta en kaas

  • 250 gram rundergehakt (normaal, niet mager)
  • 4 seizoen peper draaimolen
  • zout
  • 1 losgeklopt ei
  • 3 theelepels olijfolie
  • 150 gram pancetta
  • 150 gram cheddar kaas

Rode ui chutney

  • 4 rode uien
  • 50 gram kristalsuiker
  • 50 milliliter rode wijnazijn
  • 50 milliliter rode wijn
  • 25 milliliter balsamico
  • 3 theelepels olijfolie

Afwerking/decoratie

  • Romeinse sla kropje

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Keukenmachine met toebehoren
  • Rasp
  • Kaasschaaf
  • Grillpan
  • steelpannetje
  • Knijpers om vlees in de pan mee om te draaien
  • Bakpan
  • Glazen kommetjes
  • Rvs kom om gehakt in te kneden
  • Snijplank
  • Messen
  • Theedoek voor over rvs kom heen om te laten rijzen

Voorbereidingen

  • Verwarm de oven voor op 230 graden.

Hamburgerbroodjes

  • Doe de gezeefde bloem, boter, suiker, gedroogde Italiaanse kruiden, zout en gist in de kom van de keukenmachine.
  • Giet 120-135 milliliter warm water erbij en laat het op middelhoge stand draaien met de mijter.
  • Na ongeveer 10 minuten moet het een elastisch deegje zijn. Het deeg is goed als je er een vliesje van kunt trekken.
  • Laat het deeg even 10 minuutjes rijzen.
  • Geraspte kaas in het deeg kneden, zorgen dat er geen kaas aan de bovenkant van de bolletjes is.
  • Kneed het deeg met de hand nog even door en verdeel in 6 bolletjes van 40 gram.
  • Laat deze bolletjes ongeveer 20 minuten rijzen.
  • Draai de temperatuur van de oven terug naar 200 graden.
  • Bak voor 10-15 minuten.

Hamburgers met pancetta en kaas

  • Kneed gehakt met kruiden en ei.
  • Maak 6 kleine platte burgers met een ronde kleine uitsteker (ongeveer 30 gram en goed platdrukken).
  • Gril de burgers in een grillpan (8-9 min).
  • Gril pancetta naast de burgers in de grillpan.
  • Snijdcheddar kaas in plakjes en voeg toe aan de burgers op de grillpan zodat het smelt.

Rode ui chutney

  • Snijd rode ui in plakjes.
  • Bak licht aan in een pan met de olijfolie.
  • Voeg tijdens het bakken suiker toe.
  • Voeg dan 50 gram water, rode wijn, rode wijn azijn en balsamico toe en laat 20 minuten op laag vuur laten pruttelen totdat de uitjes zacht zijn.

Afwerking/decoratie

  • Stel de burgers samen door de broodjes te beleggen met de hamburgers, de rode ui chutney, de kaas en de sla.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.