Terug

Chicken chili cheese slider

Malse kleine burgers van kipfilet, met een zachte kern van kaas én een zelfgemaakte pittige mayonaise. Om op te vreten zo lekker!

Nicole

Recept van
Nicole

Goed te doen
(6) reviews

Ingrediënten

Broodjes

  • 250 gram patentbloem
  • 12 gram witte basterdsuiker
  • 12 gram verse bakkersgist
  • 25 gram ongezouten boter
  • 50 gram geklaarde boter
  • 160 gram volle houdbare melk
  • 1 ei
  • 5 gram zout
  • 5 gram grof zeezout

Kipburgers

  • 140 gram bloem
  • 250 gram panko broodkruim
  • 250 gram kipfilet
  • 1.5 theelepel knoflookpoeder
  • 1.5 theelepel uienpoeder
  • 0.5 theelepel poedersuiker
  • snuf peper
  • snuf zout
  • 4 eetlepels cheddar kaas
  • 3 eetlepels geraspte kaas (belegen)
  • 1 eetlepel smeerkaas

Mayonaise

  • 1 ei
  • 1 theelepel mosterd
  • 3 eetlepels azijn
  • 250 milliliter zonnebloemolie
  • snuf peper
  • snuf zout

Chilisaus

  • 1 eetlepel maïzena
  • 90 gram witte basterdsuiker
  • 2 rode pepers
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eetlepel rijstazijn

Garneren/afwerken

  • 70 gram sla

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • 6 prikkers
  • Keukenmachine
  • Foodprocessor
  • Staafmixer
  • Maatbeker
  • Koekenpan
  • Steelpan
  • 2 diepe borden
  • Mengkom
  • Bakblik
  • Kwastje

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 240 graden.

Broodjes

  • Verwarm een kopje melk in een steelpan, haal de pan van het vuur en voeg suiker en gist toe.
  • Voeg bloem en zout aan de mengkom van de keukenmachine, volg met het gistpapje en kneed tot een samenhangend deeg.
  • Voeg al kloppende 25 gram boter toe en kneed goed door.
  • Verdeel het deeg in gelijke bolletjes van 40 gram en laat onder vershoudfolie 20 minuten rijzen.
  • Maak de bolletjes vervolgens plat en bol ze opnieuw op.
  • Vet het bakblik in met een beetje boter en plaats de bolletjes hierin.
  • Breek ei in een kommetje, roer los met een vork en bestrijk de bolletjes met ei.
  • Laat de bolletjes 50 minuten rijzen in het blik.
  • Plaats de bolletjes tot slot 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Smelt ondertussen de geklaarde boter in een steelpan.
  • Bestrijk de broodjes na het afbakken met de geklaarde boter en strooi er wat zeezout over.

Kipburgers

  • Snijd de kip fijn in de foodprocessor en meng met 1 theelepel knoflookpoeder, 1 theelepel uienpoeder, poedersuiker, zout en peper. Bewaar tot gebruik in de koelkast.
  • Mix vervolgens bloem met overige kruiden in een mengkom, kluts het ei in een diep bord en strooi de panko op een ander bord.
  • Mix de ingrediënten voor de kaasvulling door elkaar en vorm 6 gelijke balletjes.
  • Haal de kip uit de koelkast en verdeel in 6 gelijke delen. Draai balletjes, druk deze iets plat en druk vervolgens de kaasballetjes in de burgertjes.
  • Haal de burgertjes door het bloemmengsel, dan door het ei, vervolgens weer door het bloemmengsel, het ei en tot slot door de panko.
  • Plaats de burgers tot gebruik in de vriezer en ga verder met de saus.
  • Verhit een laag olie in een koekenpan en bak de kipburgers in circa 6 minuten rondom goudbruin en gaar.

Mayonaise

  • Maak ondertussen de mayonaise: breek het ei en scheid eiwit van de dooier.
  • Meng de dooier met mosterd, azijn en schenk in een dun straaltje, al kloppende met een garde, de olie toe.
  • Breng de mayonaise op smaak met zout en peper.

Chilisaus

  • Hak pepers en knoflook in de foodprocessor fijn.
  • Verhit een steelpan, voeg op de maïzena na, alle ingrediënten toe en laat 5 minuten doorkoken.
  • Roer ondertussen de maïzena met een klein beetje water los en voeg aan de saus toe.
  • Kook 1 minuut door en laat afkoelen.
  • Meng de chilisaus met de mayonaise, bewaar tot gebruik in de koelkast en ga verder met het bakken van de burgers.

Garneren/afwerken

  • Snijd de bolletjes doormidden en verdeel de slablaadjes over de broodjes.
  • Volg met de kipburgers, chilisaus en eindig met het kapje van de bolletjes.
  • Steek een prikker in de broodjes, zodat ze niet uit elkaar vallen.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.