Benodigdheden
- Liniaal
- Staande mixer met vlinder
- Deegroller
- Kartel roller
- Marmeren plaat
- Watten (dotten)
- Chocolade mal
Voorbereiding voor de chocolade biscuitjes
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Zetdeeg
- Meng de suiker, boter en ei.
- Voeg de bloem en bakpoeder toe en draai tot een mooi deeg.
- Het deeg is goed als je er een strengetje van maakt wat je kunt buigen, zonder dat het breekt.
- Rol het deeg uit tot een mooie plak waar je 12 koekjes van 3,5 x 5 centimeter uit kunt snijden.
- Snijd de koekjes uit met behulp van een liniaal en kartel roller.
- Leg de koekjes op de bakplaat en bak ze in 18 – 20 minuten gaar en goudbruin.
Meer weten over zetdeeg? Bekijk het Koekjescollege van Robèrt.
Chocolade
- Smelt de chocolade au bain-marie.
- Tempereer de chocolade op de marmeren plaat.
Leer tempereren met Robèrt - Maak de mal voor de koekjes schoon met de watten.
- Vul de mal met een laagje chocolade. Tik op de onderkant, zodat er geen belletjes meer in de chocolade zitten.
- Zet de mal met de chocolade in de vriezer.
- Los de uitgeharde chocolaatjes uit de vorm.
- Maak een pan warm op het vuur, draai hem om en gebruik de onderkant om de gladde kant van de chocolaatjes kort te smelten.
- Plak de chocolade zo vast op de koekjes.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.