Terug

Chocolade biscuitjes van Robèrt

Voor wie niet kan kiezen tussen een koekje of een stukje chocolade, zijn deze chocolade biscuitjes de beste uitvinding ooit. Hiermee heb je namelijk beide! Het zijn klassieke koekjes die menigeen vooral kent uit grootmoeders koektrommel. Maar je kunt ze ook gewoon zelf maken, dat is helemaal niet zo moeilijk. Veel bakplezier!

Robèrt van Beckhoven

Recept van
Robèrt van Beckhoven

Goed te doen
(31) reviews

Ingrediënten

Zetdeeg

  • 75 gram boter
  • 75 gram witte basterdsuiker
  • 20 gram ei
  • 135 gram bloem
  • 3 gram bakpoeder

Chocolade

  • pure chocolade

Bereidingswijze

Benodigdheden

  • Liniaal
  • Staande mixer met vlinder
  • Deegroller
  • Kartel roller
  • Marmeren plaat
  • Watten (dotten)
  • Chocolade mal

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Zetdeeg

  • Meng de suiker, boter en ei.
  • Voeg de bloem en bakpoeder toe en draai tot een mooi deeg.
  • Het deeg is goed als je er een strengetje van maakt wat je kunt buigen, zonder dat het breekt.
  • Rol het deeg uit tot een mooie plak waar je 12 koekjes van 3,5 x 5 centimeter uit kunt snijden.
  • Snijd de koekjes uit met behulp van een liniaal en kartel roller.
  • Leg de koekjes op de bakplaat en bak ze in 18 – 20 minuten gaar en goudbruin.

Meer weten over zetdeeg? Bekijk het Koekjescollege van Robèrt.

Koekjescollege

 

Chocolade

  • Smelt de chocolade au bain-marie.
  • Tempereer de chocolade op de marmeren plaat.
    Leer tempereren met Robèrt 
  • Maak de mal voor de koekjes schoon met de watten.
  • Vul de mal met een laagje chocolade. Tik op de onderkant, zodat er geen belletjes meer in de chocolade zitten.
  • Zet de mal met de chocolade in de vriezer.
  • Los de uitgeharde chocolaatjes uit de vorm.
  • Maak een pan warm op het vuur, draai hem om en gebruik de onderkant om de gladde kant van de chocolaatjes kort te smelten.
  • Plak de chocolade zo vast op de koekjes.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.