E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Wit chaLetje

Ben je op zoek naar een betoverend droomhuis in het midden van de natuur, omringd door bomen en bloemen? Zoek dan niet verder!

Tim

Recept van
Tim

Taart
Moeilijk
(3) reviews

Ingrediënten

Pâte sablée

  • 225 gram ongezouten roomboter, kamertemperatuur
  • 150 gram poedersuiker
  • 57 gram amandelmeel
  • 390 gram patentbloem
  • 3,7 gram bakpoeder
  • 3,7 gram zout
  • 2 eieren
  • 1,5 theelepel vanille-extract

Chocoladebiscuit

  • 8 eieren
  • 165 gram fijne kristalsuiker
  • 12 gram maïzena
  • 135 gram patentbloem
  • 23 gram cacaopoeder

Mousseboompjes

  • 360 gram slagroom
  • 6 gram gelatinepoeder
  • 5 eieren
  • 100 gram kristalsuiker
  • Snufje zout
  • 360 gram volle melk
  • Merg van 1 vanillestokje

Chocolade ganache

  • 200 gram pure chocoladedruppels
  • 200 gram slagroom
  • 20 milliliter Kirsch

Kersenvulling

  • 700 gram ingemaakte kersen
  • 12 gram aardappelzetmeel
  • 30 gram kristalsuiker
  • 30 milliliter Kirsch
  • 130 gram kersenvocht

Mascarponeroom

  • 250 gram slagroom
  • 60 gram poedersuiker
  • 500 gram mascarpone
  • Vanille-extract

Decoratie

  • Groene cacaoboterspray
  • Grijze fondant
  • Roze fondant
  • 200 gram pure chocolade
  • 250 gram groene fondant
  • 250 gram witte fondant
  • 250 gram rode fondant
  • 250 gram grijze fondant
  • 500 gram beige fondant

Bereidingswijze

Dit droomhuis staat als een huis en zit vol met chocoladebiscuit en chocolade ganache. Van dit huisje wordt je volgens Robèrt heel blij.

Bakbenodigdheden Wit chaLetje - Tim

  • Bakplaat
  • 2 vierkante springvormen met een diameter van 12 centimeter
  • Geperforeerde taartring met een diameter van 28 centimeter
  • Deegroller
  • Uitsteker bloem
  • Uitsteker blad
  • Siliconenvorm boom
  • Siliconenvorm struik
  • Siliconenvorm halfronde insert
  • Kwastje
  • Reliëfmatten
  • Foodprocessor
  • Staande mixer met toebehoren
  • Staafmixer

Voorbereiding voor het droomhuis

  • Knip bakpapier op maat voor een halve bakplaat.

Pâte sablée

  • Kluts de eieren.
  • Doe de eieren, boter, poedersuiker, amandelmeel, patentbloem, bakpoeder, zout en vanille-extract in een kom en kneed dit tot een samenhangend deeg.
  • Verpak het deeg in vershoudfolie en leg het in de koelkast.
  • Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit tot 3 millimeter dik.
  • Leg het deeg af en toe even terug in de koelkast, zodat het niet gaat scheuren.
  • Steek met een taartring een grote cirkel uit.
  • Snijd met een mes stroken uit het deeg die net iets hoger zijn dan de taartring.
  • Druk deze stroken tegen de zijkant van de taartring en zorg ervoor dat de onderkanten elkaar raken.
  • Zet de taartring in de koelkast.
  • Haal de taartring uit de koelkast en snijd de uitstekende stukje deeg weg.
  • Prik met een vork gaatjes in de onderkant.
  • Leg de taartring in de vriezer voor 10 minuten.
  • Bak de pâte sablée gaar in 25 tot 30 minuten.
  • Haal de pâte sablée uit de oven en laat het afkoelen tot de opbouw van het droomhuis.

Chocoladebiscuit

  • Verwarm de oven voor op 230 graden.
  • Splits de eieren en weeg 225 gram eiwit en 150 gram eidooier af.
  • Doe de eiwitten in een kom en klop dit schuimig.
  • Voeg beetje bij beetje de kristalsuiker toe en klop de eiwitten stijf.
  • Doe de eidooiers in een kom en klop dit los.
  • Spatel de eidooiers voorzichtig door de eiwitten.
  • Zeef de patentbloem, maïzena en cacaopoeder boven het mengsel en meng dit goed door.
  • Verdeel het beslag over een beklede bakplaat.
  • Bak de chocoladebiscuit gaar in 9 tot 12 minuten.
  • Haal de chocoladebiscuit uit de oven en laat het afkoelen op een rooster.
  • Haal het bakpapier van de biscuit af en steek hier 6 vierkanten uit.

Mousseboompjes

  • Verwarm 30 gram slagroom en de gelatinepoeder in een steelpan tot alle gelatinepoeder is opgelost.
  • Splits de eieren en weeg 80 gram eidooier af.
  • Doe de eidooiers, kristalsuiker en een snufje zout in een kom en klop dit luchtig.
  • Doe de volle melk, het merg van een vanillestokje en het lege vanillestokje in een steelpan en breng dit aan de kook. Laat het mengsel doorkoken voor ongeveer 5 minuten, terwijl je goed blijft roeren.
  • Haal het lege vanillestokje uit het melkmengsel.
  • Giet de helft van het warme melkmengsel bij de eidooiers, terwijl je goed blijft roeren.
  • Giet het mengsel terug in de steelpan, terwijl je goed blijft roeren met een garde.
  • Giet de custard op een bakplaat, druk hier een laagje vershoudfolie op en laat het afkoelen.
  • Doe de overige slagroom in een kom en klop dit op tot zachte pieken.
  • Spatel de slagroom voorzichtig door de afgekoelde custard.
  • Doe de custard in een spuitzak en spuit dit in de siliconenvorm voor bomen en struiken.
  • Druk de halfronde kersen inserts in de siliconenvorm en strijk de bovenkant af met custard.
  • Zet de vormen in de vriezer en laat het opstijven.

Chocolade ganache

  • Verwarm de slagroom in een steelpan tot het net aan de kook komt.
  • Doe de pure chocoladedruppels in een kom.
  • Giet de warme slagroom over de pure chocoladedruppels en laat dit even staan.
  • Roer de ganache met een spatel goed door.
  • Voeg de Kirsch toe en meng dit goed door.
  • Giet de ganache in de taartbodem met een diameter van 28 centimeter.
  • Zet de taart in de koelkast.

Kersenvulling

  • Laat de ingemaakte kersen afkoelen en vang het vocht op.
  • Breng 100 gram kersenvocht in een steelpan aan de kook.
  • Doe 30 gram kersenvocht, aardappelzetmeel en kristalsuiker in een kom en meng dit tot een glad geheel.
  • Voeg het aardappelzetmeelmengsel toe aan het warme kersenvocht en laat dit indikken.
  • Voeg de Kirsch toe, meng dit goed door en haal de steelpan van het vuur.
  • Giet de kersenvulling op een bakplaat en laat het afkoelen.
  • Doe de kersenvulling in een hoge beker en pureer dit glad.
  • Vul de halfronde siliconenvorm met het mengsel en zet dit in de vriezer.

Mascarponeroom

  • Doe de slagroom, poedersuiker en mascarpone in een kom en klop het mengsel stijf.
  • Voeg het vanille-extract toe.
  • Doe de mascarponeroom in een spuitzak met een ronde spuitmond en leg dit in de koelkast.

Droomhuis decoratie

  • Maak met een dunschiller chocoladekrullen en decoreer hier de taart mee.
  • Haal de moussebomen en -struiken uit de vormen en spray ze in met groene cacaoboter.
  • Steek bloemen en blaadjes uit het fondant en leg deze apart.

Opbouw van het droomhuis

  • Plak 2 vierkante vormen op elkaar en zet dit op een snijplank.
  • Leg een vierkant biscuit op de bodem en verdeel hier de mascarponeroom overheen.
  • Verdeel een laagje kersenvulling over de mascarponeroom en druk dit licht aan.
  • Herhaal dit tot alle cakelagen opgestapeld zijn.
  • Snijd van de overgebleven stukken cake steeds smaller wordende stroken.
  • Plak de stroken met een dun laagje mascarponeroom op elkaar, zodat er een dak ontstaat.
  • Verdeel een laagje mascarponeroom over het dak en strijk dit glad met een paletmes.
  • Zet het huis in de koelkast.
  • Rol het beige fondant uit, rol hier een houtpatroon in en bekleed hier de zijkanten van het huis mee.
  • Rol het rode fondant uit, rol hier een dakpanpatroon in en bekleed hier het dak mee.
  • Rol het bruine fondant uit, steek hier een deur uit en plak die op de voorkant van het huis.
  • Rol het grijze fondant uit, rol hier het wandelpadpatroon in en snijd deze in een kronkelende vorm.
  • Rol het witte fondant uit, steek hier ramen uit en plak deze op het huis.
  • Zet het huis op de taart.
  • Decoreer de taart met de fondantdecoratie.
  • Rol het groene fondant uit en bekleed hier de zijkant van het huis mee.
  • Decoreer de droomhuis taart met de mousseboompjes en -struiken.

Bekijk alle opdrachten uit seizoen 11 van Heel Holland Bakt

NAAR HET OVERZICHT

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.