Terug

Chocolade, koffie en mokka-macarons

Een klassieker uit de Franse keuken: de macarons. Normaal gesproken in de mooiste kleuren, maar deze macarons zijn speciaal voor alle chocolade, koffie en mokka-liefhebbers.

Matthieu

Recept van
Matthieu

Expert
(33) reviews

Ingrediënten

De macarons

  • 225 gram gepasteuriseerd eiwit
  • 300 gram fijne kristalsuiker
  • 75 milliliter water
  • 300 gram amandelmeel
  • 300 gram poedersuiker
  • cacaopoeder

De chocoladevulling

  • 125 gram pure chocolade
  • 1 deciliter slagroom
  • 0.5 eetlepel fijne kristalsuiker
  • 2 handjes koffiebonen

De koffievulling

  • 20 gram boter
  • 80 gram poedersuiker
  • 85 gram amandelpoeder
  • 10 gram oploskoffie

De mokkavulling

  • 150 gram zachte roomboter
  • 50 gram poedersuiker
  • mokka-extract
  • Butterscotch-granulaat (gebrande suiker)

Bereidingswijze

De macarons

  • Verwarm de hete luchtoven voor op 170°C.
  • Bekleed drie bakplaten met bakpapier.
  • Klop de helft van het eiwit tot een niet te stijf schuim.
  • Breng het water met de kristalsuiker aan de kook en verwarm tot 119°C.
  • Giet al kloppend voorzichtig bij de eiwitten en blijf op volle snelheid kloppen tot het mengsel is afgekoeld tot lauw warm.
  • Meng het amandelmeel met de poedersuiker en vermaal dit samen tot een fijn mengsel en zeef het boven een kom.
  • Voeg hier het overige eiwit en eventueel de cacaopoeder aan toe en spatel tot een dikke massa.
  • Voeg het eiwitschuim beetje bij beetje toe. Roer goed door maar behoud zoveel mogelijk lucht en structuur.
  • Vul een spuitzak.
  • Spuit kleine bolletjes op de bakplaten.
  • Tik even met de onderkant van de bakplaten tegen het aanrechtblok.
  • Laat de macarons ongeveer 1 uur rusten en enigszins uitdrogen.
  • Bak de macarons 10-15 minuten in de oven.
  • Laat de macarons goed afkoelen, eventueel bakpapier aan de onderkant bevochtigen zodat het beter loslaat.

De chocoladevulling

  • Breek de chocolade in stukjes en doe in een diepe schaal.
  • Schenk de slagroom in een pan en voeg suiker en koffiebonen naar smaak toe en breng het geheel aan de kook.
  • Haal daarna van het vuur en zeef de warme room boven de chocolade. Roer tot een glanzende en egale massa.
  • Laat bij kamertemperatuur afkoelen.

De koffievulling

  • Draai de boter luchtig en voeg daarna de poedersuiker toe. Meng goed door.
  • Roer de amandelpoeder er doorheen.
  • Meng de oploskoffie met een ½ el warm water en roer dit door de botermassa.

De mokkavulling

  • Draai de boter luchtig en voeg poedersuiker toe.
  • Roer er vervolgens een scheutje mokka-extract en butterscotch-granulaat door.

Samenstellen van de macarons

  • Vul de macarons met de verschillende vullingen.

Zien hoe Robèrt macarons maakt?

Bekijk de masterclass

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.