E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Chocolade tulband met chocolade ganache

Anouk geeft je het recept voor deze chocolade tulband met chocolade ganache. Om je vingers bij af te likken! Verwen je lief, je moeder, je buurvrouw of... smikkel 'm gewoon lekker zelf op (dat vertellen we heus niet verder).

Anouk

Recept van
Anouk

Cake
(99) reviews

Ingrediënten

Chocolade tulband

  • 250 gram roomboter
  • 200 gram pure chocolade
  • 300 milliliter volle melk
  • 25 milliliter sterke koffie
  • 225 gram fijne kristalsuiker
  • 175 gram donkere basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 250 gram bloem
  • 50 gram cacaopoeder
  • 7 gram bakpoeder

Chocolade ganache

  • 200 gram pure chocolade
  • 400 gram slagroom

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Tulbandvorm van 2,4 liter (Ø 28 cm)
  • Kwastje voor het invetten
  • Steelpan
  • Mengkommen
  • Zeef
  • Gardes
  • Spatels

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.

Chocolade tulband

  • Vet de tulbandvorm 2 keer licht in met gesmolten roomboter en bestuif licht met bloem.
  • Hak de chocolade fijn.
  • Smelt de roomboter en chocolade rustig in een steelpan. Het mag niet gaan borrelen.
  • Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Roer de volle melk, de koffie (koud!), de kristalsuiker en de basterdsuiker rustig door elkaar, totdat het gemengd is.
  • Voeg de eieren één voor één toe en roer door.
  • Voeg de gesmolten chocolade en boter toe en roer door.
  • Zeef de bloem, het cacaopoeder en het bakpoeder en spatel door de natte delen.
  • Stort het beslag in de tulbandvorm en bak in 75 minuten in het midden van de oven af, of totdat een prikker er droog uitkomt.
  • Laat de tulband een kwartier staan, leg er een plank op en draai de tulband om.
  • Laat de vorm nog 15 minuten over de tulband staan en haal daarna eraf.
  • Laat de tulband volledig afkoelen voordat je decoreert met de chocolade ganache.

Chocolade ganache

  • Hak de chocolade fijn.
  • Verwarm de slagroom tot aan het kookpunt, maar laat niet koken.
  • Giet de slagroom over de chocolade.
  • Laat 5 minuten staan en roer dan met een garde door tot een egale ganache.
  • Zet de tulband op een rooster met een bakplaat eronder.
  • Giet de ganache over de taart en laat opstijven.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.