Terug

Chocolademousse taart

De frambozencoulis bezit een fruitige frisheid, en met de smeuïgheid van de chocolade-karamelmousse zit het meer dan goed.

Narcis

Recept van
Narcis

Moeilijk
(3) reviews

Ingrediënten

Biscuit

  • 1 eidooier
  • 1 ei
  • 160 gram fijne kristalsuiker
  • 1 eetlepel bloem
  • 45 gram maïzena
  • 100 gram pecannoten
  • 3 eiwitten

Chocolade-karamelmousse

  • 500 milliliter slagroom
  • 4 eidooiers
  • 200 gram pure chocolade
  • 45 gram suiker

Frambozencoulis

  • 500 gram frambozen
  • 250 gram suiker
  • 50 milliliter water
  • 1 eetlepel frambozenlikeur

Samenstellen

  • bladgoud
  • 400 gram frambozen
  • takjes munt
  • poedersuiker

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Vet een bakvorm in met een diameter van ongeveer 22 centimeter.

Biscuit

  • Klop eidooier en ei met 80 gram suiker luchtig en licht.
  • Voeg gezeefde bloem en maizena toe en meng tot een glad beslag.
  • Hak de pecannoten fijn.
  • Klop de eiwitten met de resterende suiker stijf en spatel samen met de pecannoten door het dooiermengsel.
  • Giet het mengsel in de bakvorm en bak 35 minuten in de oven.
  • Laat de biscuit op een rooster 10 minuten afkoelen voordat u hem uit de vorm haalt.

Chocolade-karamelmousse

  • Schenk 400ml slagroom in een kom en zet in de koelkast.
  • Klop de eidooiers met garde los.
  • Hak de chocolade fijn en doe in een kom.
  • Laat de suiker karamelliseren in een pan tot mooie bruine karamel.
  • Voeg 100ml slagroom toe en roer met een garde goed door.
  • Voeg de dooiers toe en laat op zacht vuur 1-2 minuten koken.
  • Schenk dit warme mengsel over de gehakte chocolade en mengen goed door. Laat even afkoelen.
  • Klop de gekoelde slagroom stijf en meng dit voorzichtig door het chocolademengsel.
  • Zet weg in de koelkast.

Frambozencoulis

  • Breng de frambozen met suiker en water aan de kook.
  • Voeg de alcohol toe, pureer en zeef de frambozen.
  • Vang de puree op en bewaar in een sauskom.

Samenstellen

  • Snijd het biscuit doormidden en bestrijk met een laagje frambozencoulis.
  • Doe de chocolade-karamelmousse in een spuitzak en spuit een laagje op de biscuit.
  • Bedek een tweede biscuit met een laag mousse en leg dit voorzichtig op de onderste biscuit.
  • Spuit mooie rozetjes op de rand en garneer met frambozen en munt.
  • Maak af met poedersuiker.
  • Serveer met de overige frambozencoulis.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.