E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Chocoladetaart

Evert

Recept van
Evert

Taart
(14) reviews

Ingrediënten

Biscuit

  • 300 gram eiwit
  • 225 gram suiker
  • 200 gram eidooier
  • 15 gram custardpoeder
  • 210 gram patentbloem
  • 20 gram cacaopoeder

Chocolade glacage

  • 250 gram slagroom
  • 350 gram suiker
  • 300 gram water
  • 120 gram cacaopoeder
  • 8 gelatine blaadjes

Chocolade bavarois

  • 75 gram eidooier
  • 70 gram suiker
  • 70 gram water
  • 4 gelatine blaadjes
  • 125 gram pure chocolade callets
  • 450 gram slagroom

Samenstellen

  • 4 zakjes Maltezers

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Warm de oven voor op 160°C.
  • Vet een springvorm met een diameter van 20 centimeter in en bestuif met bloem.

Biscuit

  • Klop eiwitten en suiker op tot een stevig schuim.
  • Voeg eidooiers toe en mix op de laagste stand goed door elkaar.
  • Zeef bloem, cacaopoeder en custardpoeder in een aparte kom en spatel dit vervolgens door het beslag.
  • Doe het beslag in de springvorm en bak de biscuit ongeveer 20 minuten in de hete oven.
  • Laat afkoelen op een rooster.

Chocolade glacage

  • Week de gelatineblaadjes in koud water.
  • Breng slagroom, suiker en water aan de kook.
  • Roer het cacaopoeder erbij en laat afkoelen.
  • Knijp de gelatineblaadjes uit en laat met aanhangend water in een steelpannetje op laag vuur smelten.
  • Roer dit door de afgekoelde glacage en laat opstijven.

Chocolade bavarois

  • Week de gelatine in koud water.
  • Smelt de chocolade au bain-marie.
  • Klop de slagroom op tot yoghurtdikte en zet weg in de koelkast.
  • Klop eidooiers op.
  • Breng suiker en water aan de kook totdat alle suiker is opgelost.
  • Schenk bij de eidooiers en klop het geheel goed door tot het koud is.
  • Voeg de chocolade toe en meng tot een egaal geheel.
  • Knijp de gelatineblaadjes uit en laat met aanhangend water smelten in een pannetje op laag vuur.
  • Meng door het chocolademengsel en spatel hier vervolgens de yoghurt door.
  • Laat opstijven in de koelkast.

Samenstellen

  • Snijd de cake in 3 horizontale lagen.
  • Leg een cakelaag op een werkbank en smeer een laag chocoladebavarois erop. Dek af met een tweede cakelaag en herhaal tot de taart is opgebouwd.
  • Roer de glacage goed door en giet over de taart zodat deze volledig bedekt is.
  • Decoreer met maltezers.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.