Terug

Cirque d’Hiver

Deze prachtige taart tovert gegarandeerd een lach op je gezicht. Het is een boetseerwerkje, maar dan heb je ook wat. De tent is gevuld met het lievelingsfruit van Cas: framboos en passievrucht.

Cas

Recept van
Cas

Goed te doen
(4) reviews

Ingrediënten

Biscuit

  • 220 gram patentbloem
  • 5 gram maïzena
  • 240 gram suiker
  • 280 gram eiwit
  • 200 gram eidooier
  • 10 gram citroensap
  • snuf zout

Frambozenvulling

  • 50 gram fijne kristalsuiker
  • extra poedersuiker
  • 500 milliliter slagroom (ongezoet)
  • 250 gram frambozenpuree
  • 1 eetlepel citroensap
  • 10 gram gelatinepoeder

Passievruchtenvulling

  • 50 gram fijne kristalsuiker
  • 500 milliliter slagroom (ongezoet)
  • 250 gram passievruchten puree
  • 10 gram gelatinepoeder

Botercrème

  • 280 gram poedersuiker
  • 150 gram roomboter
  • 2 theelepels volle melk
  • 1 theelepel vanille-extract

Afwerking/decoratie

  • 500 gram rode marsepein
  • 400 gram witte marsepein
  • enkele druppels groene kleurstof
  • 700 gram rolfondant

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Keukenmachine met toebehoren
  • Foodprocessor
  • Mengkom
  • Maatbeker
  • Steelpan
  • Spuitzak
  • Spuitmondje
  • Taartkarton
  • 2 taartringen 15 centimeter
  • Taartring 20 centimeter
  • Marsepeinroller
  • Bakplaat
  • Vershoudfolie

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.

Biscuit

  • Voeg eiwitten samen met 140 gram suiker aan mengkom en eierdooiers met 100 gram suiker aan een maatbeker toe.
  • Klop eiwitten met citroensap tot stijve pieken en klop eigeel luchtig.
  • Spatel eidooiers door het opgeklopte eiwit, zeef bloem erboven en voeg zout en maïzena toe. Meng goed.
  • Bekleed 2 bakplaten met bakpapier en leg de 3 taartringen erop. Verdeel het beslag over de ringen en bak de biscuit in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

Frambozenvulling

  • Verhit in een pan frambozenpuree, suiker en citroensap tot 30 graden en los de gelatine erin op.
  • Klop slagroom lobbig, zeef frambozenpuree en spatel door de slagroom.
  • Breng eventueel op smaak met extra poedersuiker en bewaar in de koelkast tot gebruik.

Passievruchtenvulling

  • Verhit in een pan passievruchtenpuree en suiker tot 30 graden en los de gelatine erin op.
  • Klop slagroom lobbig, zeef passievruchtenpuree en spatel door de slagroom.
  • Bewaar in de koelkast tot gebruik.

Botercrème

  • Klop boter, helft van de poedersuiker, melk en vanille extract romig. Voeg de overige poedersuiker toe en klop tot een gladde botercrème.

Afwerking/decoratie

  • Bestuif het aanrecht met een beetje poedersuiker en kneed de rolfondant met groene kleurstof. Voeg voldoende kleurstof toe om een grasgroene kleur te krijgen.
  • Rol vervolgens de rolfondant uit tot een dunne plak van 3 millimeter dik.
  • Rol vervolgens ook rode- en witte marsepein uit tot dunne plakken.
  • Snijd vervolgens de biscuits beide over de lengte in 3 plakken.
  • Bouw de taartjes om door de bavaroislagen om en om op te spuiten met een plak biscuit ertussen. Werk van groot naar klein en begin en eindig met een plak biscuit.
  • Snijd van de bovenste 2 lagen taart een klein beetje af, zodat er een puntige vorm ontstaat.
  • Bekleed het grootste taartje met groene fondant en bekleed het kleinere taartje met witte- en rode marsepein.
  • Plaats tot slot de kleine taart op de grote en decoreer eventueel met marsepeinen circusfiguren.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.