Terug

Citroentulband

Wil je een wat frisser cakeje? Dan komt deze tulband zeker in aanmerking. De lemon curd geeft er net dat lekkere, wrange zuurtje aan.

Georges

Recept van
Georges

Makkelijk
(38) reviews

Ingrediënten

Voorbereiding

  • eetbare rozenblaadjes
  • 1 eiwit
  • fijne kristalsuiker

Beslag

  • 300 gram boter
  • 300 gram witte basterdsuiker
  • 2 citroenen
  • snufje zout
  • 5 eieren
  • 125 gram zure room
  • 300 gram bloem
  • 17 gram bakpoeder

Lemon curd

  • 1 citroen
  • 50 gram suiker
  • 20 gram boter
  • 0.5 citroenrasp

Glazuur

  • 0.5 citroen (sap)
  • 150 gram poedersuiker

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Klop het eiwit los met water.
  • Bestrijk de rozenblaadjes hiermee.
  • Laat de rozenblaadjes indrogen en bestrijk ze vervolgens met suiker.
  • Vet een tulbandvorm in en bestuif met bloem.
  • Verwarm de oven voor op 150°C.
  • Leg een injectienaald of bakpen klaar.

Beslag

  • Doe boter, basterdsuiker, rasp van de citroenen en het zout in een beslagkom en meng goed door elkaar.
  • Kluts de eieren licht en voeg ze langzaam aan het mengsel toe, zodat het niet schift.
  • Doe het sap van één citroen samen met de zure room in een bakje.
  • Zeef de bloem samen met het bakpoeder in een beslagkom en roer door elkaar.
  • Meng het boter-suikermengsel om en om met het room-citroen mengsel en de gezeefde bloem/bakpoeder tot een glad beslag.
  • Doe het volledige beslag in de tulbandvorm en bak het zo’n 40-45 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Laat afkoelen op een rooster.

Lemon curd

  • Doe het citroensap en de citroenrasp samen met boter en suiker in een kom en warm au bain-marie op.
  • Klop hier vervolgens een ei doorheen.
  • Verwarm het geheel au bain-marie tot het indikt.
  • Spuit het mengsel met een injectienaald of bakpen in de gebakken cake.

Glazuur

  • Meng het citroensap met poedersuiker.
  • Werk de cake af met het glazuur.
  • Versier de cake met de besuikerde rozenblaadjes.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.