E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Cornish pasty

Hartig
(9) reviews

Ingrediënten

Deeg

  • 100 gram boter
  • 100 gram reuzel
  • 400 gram bloem
  • zout
  • ei voor het bestrijken

Vulling

  • 200 gram diamanthaas
  • 1 meiraapje
  • 2 kleine aardappels
  • 1 kleine ui
  • 1 ei
  • peper

Bereidingswijze

Deeg

  • Maak van boter, reuzel, bloem en zout een kruimelig geheel en meng er enkele eetlepels water door zodat een soepel deeg ontstaat.
  • Kneed even goed door en wikkel in plastic folie.
  • Leg het deeg ongeveer 20 minuten in de koeling.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Maak ondertussen de vulling.
  • Rol vervolgens het deeg uit.
  • Snijd 2 cirkels uit het deeg.
  • Leg de deegcirkels op de bakplaat.
  • Verdeel de vulling over de deegplakken en vouw het deeg er omheen. Knijp de randen netjes dicht.
  • Kluts het ei en bestrijk het deeg hiermee.
  • Bak de Cornish pasty ongeveer 50 minuten in de hete oven.

Vulling

  • Snijd of hak het vlees klein.
  • Schil de aardappels en snijd ze samen met het meiraapje in kleine blokjes.
  • Pel en snipper de ui.
  • Meng vlees, aardappel- en meiraapblokjes met de uisnippers en breng op smaak net zout en peper.
  • Meng het ei er door.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.