Terug

Croissantpudding met appel, speculaas en amarettoroom

Rutger

Recept van
Rutger

Taart
Cake
Makkelijk
(0) reviews

Ingrediënten

Pudding

  • 250 gram slagroom
  • 250 gram melk
  • 1 vanillestokje
  • 6 croissants (1 á 2 dagen oud)
  • 100 gram roomboter speculaasjes
  • 1 citroen
  • 2 appels (elstar)
  • 180 gram witte en bruine rozijnen
  • kaneel (gemalen)
  • 3 eieren
  • 4 eidooiers
  • 100 gram suiker

Amarettoroom

  • 250 gram slagroom
  • 20 gram suiker
  • 30 gram amaretto

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Warm de oven voor op 180°C.
  • Zet een grote braadslee alvast in de oven om op te warmen.
  • Vet een ronde springvorm met een diameter van ongeveer 20 centimeter in met boter en bekleed met bakpapier.
  • Kook alvast water om straks in de braadslee te doen.

Pudding

  • Zet de slagroom en melk met het vanillestokje op laag vuur en breng aan de kook. Haal de pan van het vuur en laat een beetje afkoelen.
  • Snijd de croissants in stukjes en doe in een diepe beslagkom.
  • Breek de speculaasjes in stukjes en doe deze samen met de rozijnen bij de croissants.
  • Rasp de schil van 1 citroen boven de beslagkom.
  • Schil de appels en snijd in blokjes.
  • Meng de appeltjes met citroensap, wat suiker, rozijnen en kaneel.
  • Meng dit door het croissantenmengsel.
  • Klop 3 eieren en 4 eierdooiers met de 100 gram suiker licht op.
  • Voeg het afgekoelde roommengsel erbij en klop goed door.
  • Giet in de beslagkom bij het croissantenmengsel en meng goed door.
  • Doe het geheel in de bakvorm. Zet de bakvorm in de braadslee in de oven en schenk het hete water in de braadslee zodat de pudding au bain-marie bakt.
  • Bak de pudding 55 minuten in de hete oven.
  • Stort op een plaatje en keer gelijk weer om. Laat de pudding afkoelen op een rooster.

Amarettoroom

  • Klop slagroom met suiker goed stijf.
  • Roer als laatste de amaretto er door.
  • Serveer de room bij de pudding.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.