Terug

Cupido’s banket – Borrelkoeken voor met mijn maten

Zin om lekkere hartige koekjes te serveren bij de borrel? Maak dan eens deze hartige borrelkoekjes van Thijs. Ze zijn gevuld met manchego en gegarneerd met sesamzaadjes.

Thijs

Recept van
Thijs

Makkelijk
(19) reviews

Ingrediënten

Manchego kaaskoekjes

  • 200 gram roomboter
  • 260 gram bloem
  • 2 eidooiers
  • 260 gram manchego
  • 3 theelepels gedroogde tijm
  • 5 gram zout
  • 50 gram chorizo
  • 6 eetlepels sesamzaad (garnering)
  • 1 ei (bestrijken broodjes)
  • rasp van 1 citroen

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Staande mixer met toebehoren
  • Foodprocessor
  • Rasp
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Huishoudfolie
  • Deegroller
  • Uitsteker van ø 5 centimeter

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden conventioneel.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Manchego kaaskoekjes

  • Maal de manchego fijn in de foodprocessor.
  • Meng alle ingrediënten, behalve de chorizo, tot een soepel deeg in de keukenmachine.
  • Snijd de chorizo in kleine stukjes.
  • Meng de helft van het deeg met de chorizo.
  • Verpak beide deegjes in folie en laat rusten in de koelkast.
  • Rol de deegjes uit tot 4 millimeter dikte op bakpapier.
  • Steek er koekjes uit met een uitsteker van ø 5 centimeter.
  • Bestrijk de koekjes met ei.
  • Haal de koekjes zonder chorizo voor de helft door de sesamzaadjes.
  • Bak de koekjes in 12 minuten goudbruin.
  • Bestrooi met citroenrasp.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.