E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Danse’s cake

Guido

Recept van
Guido

Cake
Makkelijk
(1) reviews

Ingrediënten

Cake

  • 150 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 1 snuf zout
  • 3 eieren
  • 150 gram patentbloem
  • 100 gram verse frambozen
  • 2 eetlepels cacao

Mascarpone crème chantilly

  • 150 gram mascarpone
  • 200 gram slagroom
  • 0.5 vanillestokje
  • 40 gram poedersuiker
  • 1 eetlepel whisky

Schotsen

  • 50 gram boter
  • 50 gram bruine suiker
  • 50 gram golden syrup
  • 50 gram bloem
  • 0.5 theelepel vanille essence

Samenstelling

  • cacao
  • 6 verse frambozen voor decoratie
  • pure chocolade

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 160°C.
  • Vet een springvorm met een diameter van ongeveer 22 centimeter in met boter en bestuif met bloem.

Cake

  • Mix boter, suiker en zout goed door elkaar in een keukenmachine.
  • Voeg een voor een eieren toe en klop iedere keer goed door.
  • Zeef de bloem en cacao boven de schaal en vouw voorzichtig door het beslag.
  • Doe de frambozen in een schaaltje en bestuif met een beetje bloem.
  • Schenk de helft van het beslag in de springvorm. Leg de frambozen er overheen en schenk dan de rest van het beslag er over heen.
  • Bak de cake een uur in de voorverwarmde oven.
  • Laat vervolgens goed afkoelen op een rooster.
  • Verwarm de oventemperatuur naar 180°C.

Mascarpone crème chantilly

  • Roer mascarpone en slagroom door elkaar. Schenk in een keukenmachine of gebruik een handmixer en klop het op tot het bijna stijf is.
  • Snijd het vanillestokje open en schraap het merg er uit.
  • Breng het mengsel op smaak met het vanillemerg, poedersuiker en whiskey. Klop vervolgens stevig.
  • Doe in een spuitzak en leg in de koelkast tot gebruik.

Schotsen

  • Smelt boter, bruine suiker en golden syrup samen in een pan op laag vuur.
  • Zeef bloem boven een mengkom en voeg de vanille extract toe.
  • Schenk het warme suikermengsel er bij en meng goed door.
  • Leg een stuk bakpapier neer en schep het mengsel in hoopjes of strookjes op het papier. Bak de schotsen ongeveer 10 minuten in de warme oven.
  • Laat ze even rusten en kneed de schotsen vervolgens snel in de gewenste vorm. Laat hard worden.

Samenstelling

  • Decoreer de cake met toefjes mascarponecrème, schotsen en frambozen.
  • Gebruik een scherp schilmes om chocoladekrullen te maken, doe dit direct boven de cake zodat u ze niet aan hoeft te raken (dan smelten ze direct).
  • Bestuif de cake met cacaopoeder.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.