Terug

Danse’s cake

Guido

Recept van
Guido

Makkelijk
(0) reviews

Ingrediënten

Cake

  • 150 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 1 snuf zout
  • 3 eieren
  • 150 gram patentbloem
  • 100 gram verse frambozen
  • 2 eetlepels cacao

Mascarpone crème chantilly

  • 150 gram mascarpone
  • 200 gram slagroom
  • 0.5 vanillestokje
  • 40 gram poedersuiker
  • 1 eetlepel whisky

Schotsen

  • 50 gram boter
  • 50 gram bruine suiker
  • 50 gram golden syrup
  • 50 gram bloem
  • 0.5 theelepel vanille essence

Samenstelling

  • cacao
  • 6 verse frambozen voor decoratie
  • pure chocolade

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 160°C.
  • Vet een springvorm met een diameter van ongeveer 22 centimeter in met boter en bestuif met bloem.

Cake

  • Mix boter, suiker en zout goed door elkaar in een keukenmachine.
  • Voeg een voor een eieren toe en klop iedere keer goed door.
  • Zeef de bloem en cacao boven de schaal en vouw voorzichtig door het beslag.
  • Doe de frambozen in een schaaltje en bestuif met een beetje bloem.
  • Schenk de helft van het beslag in de springvorm. Leg de frambozen er overheen en schenk dan de rest van het beslag er over heen.
  • Bak de cake een uur in de voorverwarmde oven.
  • Laat vervolgens goed afkoelen op een rooster.
  • Verwarm de oventemperatuur naar 180°C.

Mascarpone crème chantilly

  • Roer mascarpone en slagroom door elkaar. Schenk in een keukenmachine of gebruik een handmixer en klop het op tot het bijna stijf is.
  • Snijd het vanillestokje open en schraap het merg er uit.
  • Breng het mengsel op smaak met het vanillemerg, poedersuiker en whiskey. Klop vervolgens stevig.
  • Doe in een spuitzak en leg in de koelkast tot gebruik.

Schotsen

  • Smelt boter, bruine suiker en golden syrup samen in een pan op laag vuur.
  • Zeef bloem boven een mengkom en voeg de vanille extract toe.
  • Schenk het warme suikermengsel er bij en meng goed door.
  • Leg een stuk bakpapier neer en schep het mengsel in hoopjes of strookjes op het papier. Bak de schotsen ongeveer 10 minuten in de warme oven.
  • Laat ze even rusten en kneed de schotsen vervolgens snel in de gewenste vorm. Laat hard worden.

Samenstelling

  • Decoreer de cake met toefjes mascarponecrème, schotsen en frambozen.
  • Gebruik een scherp schilmes om chocoladekrullen te maken, doe dit direct boven de cake zodat u ze niet aan hoeft te raken (dan smelten ze direct).
  • Bestuif de cake met cacaopoeder.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.