Terug

De gevulde zusters

Expert
(0) reviews

Ingrediënten

Soezenbeslag

  • 125 gram volle melk
  • 125 gram water
  • 100 gram boter
  • 5 gram suiker
  • 3 gram zout
  • 150 gram bloem
  • 4 eieren
  • 1 eidooier

Koffiebanketroom

  • 4 eidooiers
  • 25 gram maïzena
  • 280 gram volle melk
  • 200 gram slagroom
  • 100 gram suiker
  • 20 gram koffie

Botercrème

  • lavendelknoppen
  • 250 milliliter slagroom
  • 125 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 40 gram kristalsuiker
  • 4 verse vijgen
  • 50 gram frambozen
  • 100 gram kersen
  • 20 gram hazelnootpasta

Samenstelling

  • 20 gram ongezouten pistachenoten (zonder schil en vel)
  • 20 gram blanke amandelen
  • 20 gram hazelnoten, zonder velletje, zonder zout
  • 300 gram witte chocolade
  • 100 gram chocolade koffieboontjes

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 200˚C.
  • Bekleed twee bakplaten met bakpapier.
  • Bruineer de nootjes voor de garnering, laat afkoelen en hak fijn.
  • Laat lavendel (hoeveelheid naar eigen smaak) uit de botercrème trekken in de 250 milliliter slagroom.

Soezenbeslag

  • Let op: roer bij het maken van het beslag uitsluitend met een houten lepel in de pan.
  • Doe melk, water, boter, suiker en zout in een steelpan en breng aan de kook.
  • Zeef de bloem boven een beslagkom.
  • Haal de pan van het vuur en voeg alle bloem toe. Roer stevig door tot een bal.
  • Zet de pan terug op het vuur en kook 1-2 minuten door.
  • Haal de pan van het vuur en laat deegbol in een kom glijden.
  • Voeg een voor een eieren toe en roer stevig door totdat een glad beslag ontstaat.
  • Doe in een spuitzak.
  • Spuit op een ovenplaat grote soezen en op de andere kleine soezen. Zorg dat u net zoveel grote als kleine soezen hebt.
  • Klop de eidooier even op met wat water en bestrijk de soezen hiermee.
  • Maak met een natte vinger de soezen bovenop mooi glad.
  • Bak af in 20-30 minuten, de kleine soezen moeten korter bakken dan de grote soezen. Houdt ze goed in de gaten, de bodem kan ineens snel donker worden.
  • Als de soezen te hard bakken, verlaag de temperatuur naar 190˚C.
  • Haal de soezen uit de oven en laat afkoelen op een rooster.

Koffiebanketroom

  • Meng dooiers met maïzena en een scheutje koude melk.
  • Kook de rest van de melk met slagroom, suiker en koffie.
  • Meng een klein beetje van de hete vloeistof met de eidooiers.
  • Giet het eimengsel in de pan en kook al kloppend tot een stevige crème.
  • Laat afkoelen.

Botercrème

  • Klop de boter en suiker heel luchtig.
  • Voeg de helft van de afgekoelde koffiebanketroom toe en roer goed door elkaar. Doe in een spuitzak.
  • Verdeel de overige koffiebanketroom in vier gelijke delen. Hier maakt u vier verschillende vullingen van.
  • Verwijder de lavendel en klop de lavendelslagroom stijf met wat suiker.
  • Meng een vierde deel van de koffiebanketroom met de lavendelroom.
  • Snijd de vijgen in kleine stukjes en meng door de lavendel-koffiecrème. Doe in een spuitzak.
  • Meng een vierde deel koffiebotercrème met de frambozen. Doe in een spuitzak.
  • Breng het derde deel op smaak met klein gesneden kersen. Doe in een spuitzak.
  • Breng het laatste deel op smaak met hazelnootpaté. Doe in een spuitzak.

Samenstelling

  • Vul een grote soes met de lavendel-koffiebotercrème.
  • Vul een grote soes met de frambozen-koffiebotercrème.
  • Vul de laatste grote soes met de kersen-koffiecrème.
  • Vul de kleine soezen met de hazelnoot-koffiecrème.
  • Smelt witte chocolade au bain-marie.
  • Dompel de kleine soezen door de gesmolten chocolade.
  • Smelt wat koffieboontjes door de overgebleven witte chocolade.
  • Haal de grote soezen door de koffiechocolade.
  • Stapel de kleine soezen op de grote soezen en zet op een serveerschaal.
  • Decoreer met de fijngesneden nootjes.
  • Spuit de eerste botercrème (zonder vulling) als kraag op de rand tussen de grote en kleine soezen.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.