Terug

De jurk van je dromen

Een madeleine spektakel in de vorm van de jurk van je dromen. Hij is opgebouwd uit zo’n 180 madeleines. We hopen maar dat je veel bezoek krijgt, want het is nog een pittige kluif om dit allemaal zelf op te eten. Al zou je het graag doen, zo lekker zijn ze. Dit spektakel bestaat uit drie smaken: citroen beurre noisette, espresso chocolade en sinaasappel kaneel. Wat is jouw favoriet?

Zeinab

Recept van
Zeinab

Goed te doen
(29) reviews

Ingrediënten

Citroen beurre noisette madeleines

  • 6 eieren
  • 240 gram kristalsuiker
  • 53 gram bloemenhoning
  • 0.25 theelepel zout
  • 3 rasp van citroenen
  • 2 eetlepels vanille aroma
  • 235 gram tarwebloem
  • 28 gram maïzena
  • 15 gram bakpoeder
  • 270 gram ongezouten roomboter

Espresso cacao madeleines

  • 6 eieren
  • 240 gram kristalsuiker
  • 53 gram bloemenhoning
  • 0.25 theelepel zout
  • 235 gram tarwebloem
  • 28 gram maïzena
  • 15 gram bakpoeder
  • 6 zakjes espressopoeder
  • 30 gram cacaopoeder
  • 270 gram roomboter ongezouten

Sinaasappel kaneel madeleines

  • 6 eieren
  • 240 gram kristalsuiker
  • 53 gram bloemenhoning
  • 0.25 theelepel zout
  • 3 rasp van sinaasappels
  • 235 gram tarwebloem
  • 28 gram maïzena
  • 15 gram bakpoeder
  • 270 gram roomboter ongezouten
  • 15 gram kaneel

Zwitserse meringue botercrème

  • 100 gram eiwit
  • 170 gram fijne kristalsuiker
  • 270 gram roomboter ongezouten
  • 2 eetlepels vanille aroma
  • gevriesdroogde frambozen

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • 180 cocktailprikkers
  • Staande mixer met toebehoren
  • Rasp
  • Zeef
  • Rooster
  • Madeleine bakvorm
  • Spuitzakken
  • Bloemvormig spuitmondje
  • Piepschuimen mal in de vorm van een jurk

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 230 graden hetelucht.
  • Vet de madeleinevorm in.
  • Zet een bak ijswater klaar.

Citroen beurre noisette madeleines

  • Smelt de boter onder continu roeren. Op een gegeven moment zal er schuim ontstaan, blijf roeren tot de boter net bruin kleurt.
  • Koel de pan boven een bak met ijswater.
  • Klop de eieren, het suiker, zout, rasp van de citroenen, vanille en de honing tot een luchtige lichte massa.
  • Voeg de gezeefde bloem, bakpoeder en maïzena toe en spatel dit er doorheen.
  • Spatel vervolgens de gesmolten roomboter erdoorheen.
  • Verdeel het beslag over 3 spuitzakken, sluit af en plaats in de vriezer voor 20 minuten.
  • Vul de madeleinevormpjes voor ⅔ me beslag.
  • Plaats de vorm voor een paar minuten in de vriezer.
  • Verlaag de temperatuur van de oven naar 200 graden hetelucht.
  • Bak de madeleines voor 8-10 minuten.
  • Laat de madeleines schuin afkoelen in de vorm op een rooster.

Espresso cacao madeleines

  • Smelt de boter en laat afkoelen.
  • Klop de eieren, het suiker, snufje zout, rasp van de citroenen en de honing tot een luchtige lichte massa.
  • Voeg de gezeefde bloem, bakpoeder, maïzena, espressopoeder en cacaopoeder toe en spatel dit er doorheen.
  • Spatel vervolgens de gesmolten roomboter erdoorheen.
  • Verdeel het beslag over 3 spuitzakken, sluit af en plaats in de vriezer voor 20 minuten.
  • Vul de madeleinevormpjes voor ⅔ me beslag.
  • Plaats de vorm voor een paar minuten in de vriezer.
  • Verlaag de temperatuur van de oven naar 200 graden hetelucht.
  • Bak de madeleines voor 8-10 minuten.
  • Laat de madeleines schuin afkoelen in de vorm op een rooster.

Sinaasappel kaneel madeleines

  • Smelt de boter en laat afkoelen.
  • Klop de eieren, het suiker, snufje zout, rasp van de sinaasappels en de honing tot een luchtige lichte massa.
  • Voeg de gezeefde bloem, bakpoeder, maïzena en kaneel toe en spatel dit er doorheen.
  • Spatel vervolgens de gesmolten roomboter erdoorheen.
  • Verdeel het beslag over 3 spuitzakken, sluit af en plaats in de vriezer voor 20 minuten.
  • Vul de madeleinevormpjes voor ⅔ me beslag.
  • Plaats de vorm voor een paar minuten in de vriezer.
  • Verlaag de temperatuur van de oven naar 200 graden hetelucht.
  • Bak de madeleines voor 8-10 minuten.
  • Laat de madeleines schuin afkoelen in de vorm op een rooster.

Zwitserse meringue botercrème

  • Klop de eiwitten samen met de suiker luchtig.
  • Voeg de roomboter blokje voor blokje toe.
  • Voeg de vanille toe en klop tot een luchtige crème.
  • Kleur met gemalen gevriesdroogde frambozen voor een lichtroze kleur.
  • Doe de botercrème in een spuitzak met bloemvormig spuitmondje.

Opbouw en versieren

  • Prik met cocktailprikkers om en om alle madeleines in een mooi patroon op de piepschuimen mal.
  • Spuit rozetten op de middenband van de jurk.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.