Bakgereedschap
- Keukenmachine met toebehoren
- Bakplaat
- Springvormen van ø 20 centimeter (2x)
- Springvormen van ø 15 centimeter (2x)
- Springvorm van ø 10 centimeter en 9,5 centimeter hoog
- Vierkante bakvorm van 20 x 20 centimeter
- Bakvorm donuts
- Spuitzak
- Suikerthermometer
- Taartkarton ø 10 centimeter
- Taartkarton ø 15 centimeter
- Taartkarton ø 20 centimeter
- Dowels
- Paletmes
- Bubbeltjesplastic
- Marmeren steen
- Gasbrander
Voorbereiding
- Vet de springvorm(en) van ø 20 en ø 15 centimeter in en bekleed met bakpapier.
- Bekleed de springvorm van ø 10 centimeter met bakpapier.
- Bekleed een bakvorm van 20 x 20 centimeter met bakpapier.
- Vet een donutvorm in en bestrooi met bloem.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Week de gelatine in koud water.
Citroencake
- Meng 226 gram karnemelk met de olie.
- Meng de rest van de karnemelk met de eieren, citroensap, -rasp en limoenolie.
- Meng het bakmeel, suiker, zout, bakpoeder en baksoda door elkaar.
- Voeg de boter toe en meng tot zandstructuur.
- Voeg in 1 keer de karnemelk-olie erbij.
- Mix op halve snelheid voor 2 minuten.
- Voeg in 3 delen om en om de natte en droge ingrediënten toe.
- Verdeel over de springvormen van ø 20 en ø 15 centimeter.
- Bak in 35 min gaar.
Gembermousse
- Roer de mascarpone met de poedersuiker los.
- Giet de koude slagroom erbij en klop op.
- Snijd de stemgember fijn en roer het door de mousse.
- Laat opstijven in de koeling.
Botercrème
- Doe de eiwitten in een kom.
- Verwarm het water met de suiker tot 120 graden.
- Begin met het opkloppen van de eiwitten op de hoogste stand, als de suiker 111 graden is.
- Zet de mixer lager.
- Giet de suikersiroop voorzichtig bij de eiwitten als hij 120 graden is.
- Zet de mixer hoger en klop de meringue koud en tot stijve pieken.
- Voeg beetje voor beetje de boter toe en klop nog even goed door.
Honeycomb
- Verwarm de suiker met de golden syrup tot 150 graden.
- Voeg met een zeefje de baksoda toe.
- Roer snel met een houten spatel de soda erdoor.
- Giet het mengsel in de 20 x 20 bakvorm.
- Laat ongeveer een half uur afkoelen.
- Breek in stukken.
Mini donuts
- Verhoog de temperatuur van de oven naar 210 graden.
- Verwarm de boter tot hij bruin wordt.
- Giet door een zeefje en laat afkoelen.
- Meng de eieren met de suiker, honing, melk en vanille-extract.
- Zeef de bloem met het bakpoeder en spatel erdoor.
- Roer de afgekoelde boter erdoor.
- Schep in spuitzak.
- Spuit het beslag in de donutvorm en bak 6 minuten op 210 graden.
- Je kunt de vorm 2 keer vullen met dit beslag.
- Haal de donuts uit de vorm.
- Smelt de chocolade en doop de donuts hierin.
- Bestrooi met caramel sprinkels.
Cashew clusters
- Smelt de chocolade.
- Rooster de cashewnoten en de pinda’s.
- Snijd de abrikoos in stukjes.
- Roer alles met een snuf zout door de gesmolten chocolade.
- Schep hoopjes op een bakplaat met bakpapier.
- Laat hard worden.
Honingsiroop
- Roer de honing los met de stemgembersiroop.
Italiaanse meringue
- Verwarm het water met de suiker tot 118 graden.
- Doe de eiwitten in een kom.
- Begin met het opkloppen van de eiwitten op de hoogste stand als de suiker 113 graden is.
- Zet de mixer lager.
- Giet de suikersiroop in een dunne straal bij de eiwitten.
- Zet de mixer weer hoger en klop de meringue tot stijve pieken en op kamertemperatuur.
Rice crispies taart
- Smelt de mashmallows met een eetlepel boter.
- Voeg in een keer de rice crispies toe.
- Roer goed door met een houten spatel.
- Maak je handen nat en haal het mengsel uit de pan.
- Duw het in de springvorm van 10 centimeter.
- Laat in de koelkast uitharden.
Trempeersiroop
- Breng het water met de suiker en citroensap aan de kook.
- Haal van het vuur en laat afkoelen.
- Voeg de limoncello toe als de siroop is afgekoeld.
Witte chocolade honingraat
- Smelt de chocolade au bain-marie tot 40 graden.
- Tempereer 2/3e op een marmeren plaat tot 26 graden.
- Doe de getempereerde chocolade terug bij de rest.
- Verwerk de chocolade bij een temperatuur van 30 graden.
- Smeer met een paletmes de chocolade over bubbeltjes plastic en laat hard worden
Samenstellen
- Leg een citroencake van ø 20 centimeter op een taartkarton van ø 20 centimeter.
- Trempeer met de siroop.
- Spuit een dijkje botercrème op de buitenrand.
- Vul het midden op met gembermousse.
- Spuit hier een laagje honingsiroop over.
- Leg daar weer een citroencake op.
- Herhaal met de kleinere cakes.
- Stapel de taarten op elkaar met behulp van dowels.
- Bovenop komt de rice crispies taart.
- Smeer de taarten af met de botercrème.
- Laat opstijven in de koeling.
- Schep met een paletmes toeven meringue op de taart.
- Kleur een beetje bruin met een gasbrander.
- Versier met de cashew clusters, honeycomb, mini donuts, Kaapse besjes en kumquats.
- Plaats bovenop de taart de honingraat van witte chocolade.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.