Deeg
- Meng gist en lauw water. Laat 1-2 minuten staan en roer vervolgens door tot gist is opgelost.
 - Voeg lauwe melk toe en meng goed door.
 - Meng bloem, boter, suiker, kardemom en zout tot een kruimelig deeg.
 - Meng de eieren met het gistmengsel.
 - Schenk het gistmengsel bij het kruimeldeeg en meng met een spatel tot het goed is gemengd.
 - Kneed vervolgens tot een ruw deeg. Pak dit in in huishoudfolie.
 - Laat 30 minuten rusten in de koelkast.
 - Bestuif de werkbank met bloem en rol het deeg uit tot een dunne plak.
 - Vouw in drie lagen door 1/3e deel van het deeg naar binnen te vouwen en vervolgens de andere buitenste kant over de twee lagen te vouwen (als een brief).
 - Draai het een kwartslag en rol opnieuw uit. Vouw weer in drieën.
 - Vouw in huishoudfolie en laat opnieuw 30 minuten rusten in de koelkast.
 - Herhaal nog twee keer. Leg het deeg vervolgens ingepakt in de koelkast tot gebruik.
 - Verwarm de oven alvast voor tot 185°C.
 
Rabarbervulling
- Maak de stronken rabarber schoon.
 - Snijd de rabarber in gelijke stukjes.
 - Doe de rabarberstukjes, het merg uit het vanillestokje en sinaasappelsap in een steelpannetje en breng aan de kook op laag vuur.Laat 10 minuten koken.
 - Breng op smaak met kaneel en dadelsiroop.
 - Maak de aardbeien schoon en snijd in stukjes. Voeg toe aan het rabarbermengsel.
 
Bessenvulling
- Meng boter, beide suikers, eieren, fijngemalen amandelen, amandelmeel en cream cheese met elkaar in de mixer. Laat draaien tot alles goed is gemengd.
 - Doe in een schaaltje en zet opzij.
 - Besmeer uitgesneden deeg hiermee
 - Leg daarop de bessen
 - Plaats hier en daar een callet chocolade.
 
Spijsvulling
- Doe spijs, noten, abrikozen en lavendel in een keukenmachine met scherpe mesjes en meng door elkaar tot alles is gemengd.
 
Karamelsaus
- Laat suiker karamelliseren met water in een steelpannetje op laag vuur.
 - Zodra dit een mooie bruine kleur heeft, voeg slagroom toe en klop goed door.
 - Haal de pan van het vuur en klop als laatste de boter er door.
 - Laat wat afkoelen.
 
Samenstellen van de deeghapjes
- Haal het deeg uit de oven en verdeel in drie gelijke delen.
 - Rol een deel van het deeg uit tot een dunne plak.
 - Snijd dit in 5 gelijke stroken.
 - Verdeel het spijs over de stroken deeg.
 - Rol ze op tot deegroosjes.
 - Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
 - Kluts een ei en bestrijk de roosjes hiermee.
 - Zet in de koeling.
 - Rol een tweede deel van het deeg uit tot een dunne plak.
 - Druk hier 8 grote cirkels uit.
 - Bestrijk de randen van 4 cirkels met het eimengsel.
 - Strooi in het midden van de cirkel wat amandelschaafsel en spuit er vervolgens wat rabarbervulling op.
 - Dek af met de andere deegcirkels en druk de randen goed aan.
 - Bestrijk met het ei en zet in de koeling.
 - Vorm van de derde deegbal een mooie slof en maak een gleuf in het midden.
 - Spuit een laag amandelcrème in de gleuf.
 - Bedek met bessen en pure chocolade.
 - Bestrijk de rand van de slof met het eimengsel.
 - Zet in de koeling.
 - Bestrooi voor het bakken met basterdsuiker en amandelschaafsel.
 - Bak alles in 20-25 minuten goudbruin. Haal de rabarber pastries iets eerder uit de oven.
 - Laat alles afkoelen.
 - Bedruppel de spijs pastries met wat abrikozenlikeur.
 - Smelt de witte chocolade voor de slof au bain-marie.
 - Giet in een klein cornetje en trek strepen over de slof.
 - Decoreer de rabarber pastries met karamelsaus.
 
                        
                                        
                                    
                    
                                    
                    
                                    
                    
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.