Terug

Dennenbomen in winterwonderland

Matthieu

Recept van
Matthieu

Makkelijk
(0) reviews

Ingrediënten

Carrot cake

  • 100 gram blanke rozijnen
  • 100 gram walnoten
  • 375 gram winterpeen
  • 1 sinaasappel
  • 275 gram patentbloem
  • 1 theelepel zout
  • 2 theelepels kaneel (gemalen)
  • 2 theelepels koekkruiden
  • 4 theelepels bakpoeder
  • 4 eieren
  • 400 gram fijne kristalsuiker
  • 350 milliliter plantaardige olie

Vulling

  • 100 gram mascarpone
  • 75 gram roomboter
  • 125 gram poedersuiker
  • 0.5 vanillestokje
  • 1 sinaasappel, het sap en de schil (geraspt)

Koekdeeg

  • 350 gram patentbloem
  • 1 eetlepel gemberpoeder
  • 1 theelepel kaneel (gemalen)
  • 1 theelepel koekkruiden
  • 1 mespuntje zout
  • 1 mespuntje nootmuskaat
  • 1 theelepel zuiveringszout
  • 175 gram boter
  • 150 gram rietsuiker
  • 4 eetlepels golden syrup
  • 0.5 sinaasappel (rasp)

Kookschuim

  • 100 milliliter water
  • 250 gram fijne kristalsuiker
  • 6 eiwitten

Samenstellen

  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 1000 gram witte rolfondant
  • 0 groene kleurstof
  • 0 gouden suikerparels
  • 200 gram geraspte kokos

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 150˚C.
  • Wel de rozijnen voor de cake in lauwwarm water. Giet na 10 minuten af.
  • Bruineer de walnoten in 7 minuten in de warme oven. Laat goed afkoelen.
  • Vet twee bakvormen met een diameter van ongeveer 24 centimeter in en bedek de bodem met een bakpapiertje.

Carrot cake

  • Snijd de afgekoelde walnoten in kleine stukjes.
  • Rasp de wortels fijn.
  • Rasp de schil van de sinaasappel.
  • Meng in een beslagkom bloem, zout, kaneel, koekkruiden en bakpoeder door elkaar.
  • Mix in een andere kom eieren met suiker en de rasp van de sinaasappel samen.
  • Voeg hier geleidelijk de olie aan toe.
  • Meng het bloemmengsel in delen door het eimengsel en meng tot een glad beslag.
  • Voeg noten, wortelrasp en gewelde rozijnen toe.
  • Roer nog even goed door.
  • Verdeel het beslag over de twee bakvormen.
  • Bak in ongeveer 1 uur gaar. De cake is klaar wanneer u een satéprikker in de cake steekt en deze er schoon uit komt.
  • Laat afkoelen op een rooster.
  • Verhoog de oventemperatuur naar 180˚C.

Vulling

  • Doe alle ingrediënten in een beslagkom en meng tot een gladde crème.

Koekdeeg

  • Zeef bloem, gemberpoeder, kaneel, koekkruiden, zout, nootmuskaat en zuiveringszout boven een kom.
  • Doe boter, rietsuiker, golden syrup en sinaasappelrasp in een pan en laat op laag vuur smelten.
  • Haal de pan van het vuur en schenk dit bij het bloemmengsel. Meng goed door elkaar.
  • Stort het op een met bloem bestoven werkbank en rol uit tot een dunne lap zodat het afkoelt. Bol het deeg op, bedek met plasticfolie en laat koud worden in de koeling.
  • Rol het deeg opnieuw uit tot 6 millimeter dikte en snijd hier kerstbomen uit.
  • Bak de koeken in 10 minuten goudbruin.
  • Laat goed afkoelen op een rooster.

Kookschuim

  • Breng water en suiker aan de kook en kook tot 121˚C.
  • Klop intussen de eiwitten stijf.
  • Giet de kokende massa op de eiwitten en blijf mixen tot het schuim lauwwarm is.

Samenstellen

  • Leg een cake op een serveerschaal en bedek de binnenkant met een goede laag vulling. Houd een ring langs de rand vrij. Spuit daar het kookschuim, dit in verband met de mooie witte kleur van het kookschuim.
  • Dek af met de tweede cake en spreid een goede laag vulling over de taart.
  • Laat de suiker karamelliseren.
  • Plak de kerstboomkoeken aan satéprikkers met de karamel. Decoreer vervolgens met de rolfondant. Kleur een deel van de rolfondant met de groene kleurstof.
  • Steek de kerstbomen in de taart.
  • Bestrooi met kokos.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.